TTB Açıkladı: 2 Bin 685 Hekim Yurt Dışına Gitmek İçin Başvuru Yaptı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin yurt dışına gitmek için talep ettiği “iyi hal belgesi”ne geçen yıl 2 bin 685 başvuru yapıldığını duyururken, aralık ayındaki başvuru sayısın da 268 olduğunu açıkladı.

TTB, açıklamasında, “Veriler, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Beyaz Reform’unun çözüm değil; algı yarattığının açık göstergesi. Yönet(e)meyenlere inat sağlıklı bir gelecek mücadelemizi 2023’te de sürdüreceğiz!” ifadelerini de kullandı.

Sağlıkta şiddet ve kötü çalışma koşullarına karşı hekimlerin yurt dışına gitmek üzere yaptığı başvuru sayısı her geçen gün artarken, 2022 yılında yapılan başvuru sayısının 2 bin 685 olduğu açıklandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), hekimlerin yurt dışına gitmek için talep ettiği “iyi hal belgesi”ne geçen yıl 2 bin 685 başvuru yapıldığını duyururken, aralık ayındaki başvuru sayısın da 268 olduğu kaydedildi.

Söz konusu verileri TTB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşılırken, “Veriler, Sağlık Bakanlığı’nın ‘Beyaz Reform’unun çözüm değil; algı yarattığının açık göstergesi. Yönet(e)meyenlere inat sağlıklı bir gelecek mücadelemizi 2023’te de sürdüreceğiz!” ifadeleri de kullanıldı.

Ayrıca, paylaşımda, 2022’ye ve son 10 yıla ilişkin başvuruların dağılımını gösteren grafikler de paylaşıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir