Trabzonspor’dan Şampiyonluk Yolunda Önemli Galibiyet

Trabzonspor, Süper Lig’in 25. haftasında en yakın takipçisi Konyaspor’u ağırladı. Trabzonspor, Konyaspor’u Edin Visca’nın golleriyle 2-1 devirdi ve şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Haber Merkezi / Trabzonspor, aldığı galibiyetle puanını 60’a yükseltirken İttifak Holding Konyaspor da bir maç eksiğiyle 48 puanda kaldı.

Karşılaşmadan dakikalar; 

10. dakikada Trabzonspor, tehlikeli geldi. Nwakaeme’nin ara pasıyla ceza sahasına giren Abdülkadir, istediği kontrolü yapamadı ve top kaleci Sehic’te kaldı.

13. dakikada Cornelius yarı sahadan aldığı topla birlikte Konyaspor ceza sahası önüne kadar indi. Sağ taraftan ceza sahası içine koşu yapan Edin Visca ile topu buluşturdu. Meşin yuvarlağı önüne alan Visca’ya düzgün bir vuruşla Sehic’in solundan topu ağalarla buluşturdu. 1-0

18. dakikada Konyaspor’da Guilherme’nin ceza sahası dışından attığı şutta top farklı şekilde auta çıktı. 22. dakikada Ceza sahasına yakın bir mesafede topu kontrol eden Bakasetas, Visca’ya pasını aktarmak istedi, Guilherme’den seken top önünde kaldı. Yunan yıldızın yerden sert vuruşunda Sehic, son anda topu kornere çeldi.

26. dakikada Bytyqi’nin sol kanattan yaptığı ortaya Puchacz’tan önce yükselen Rahmanovic, kaleye çok yakın bir pozisyonda istediği kafa vuruşunu yapamadı ve Konyaspor net bir fırsattan yararlanamadı.

30. dakikada Nwakaeme, Skubic’in yaptığı faul sonrası yerde kaldı ve Trabzonspor, sol çaprazdan tehlikeli olabilecek bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Bakasetas’ın muhteşem şutunda top üst direkten auta çıktı.

32. dakikada Trabzonspor, Konyaspor kalesini duran toplarla yokluyor. Bakasetas’ın ceza sahasına yaptığı ortada seken top Cornelius’un önünde kaldı. Danimarkalı forvetin şutunda top savunmadan döndü.

33. dakikada sağ kanattan çok süratli gelen Michalak, önce Puchacz’ı sonra Vitor Hugo’yu çalımladı ve ortasını yaptı. Ceza sahasında araya giren Denswil, son anda hamlesini yaptı ve tehlikeyi uzaklaştırdı. 43. dakikada Bakasetas’ın ceza sahası dışından sert şutunu Sehic iki hamlede kontrol etti.

61. dakikada Edin Visca’nın sağ taraftan kullandığı fual atışını ceza sahası içine gönderdi. Dorukhan’ın kafa ile arkaya aşırdığı topa Denswil’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

68. dakikada Nwakaeme, Konyaspor ceza sahası içinde müthiş bir mücadele ortaya koyarak savunma oyuncularının arasından çıkıp Edin Visca’yı gördü. Bu oyuncunun vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Sehic’in solundan ağalarla buluştu. 2-0

83. dakikada ceza sahası içine yükseltilen topu göğsüyle kontrol eden Cikalleshi, top yere inmeden dönerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Uğurcan’ın solundan ağalarla buluşturdu. 2-1

85. dakikada konuk takım, beraberlik golünü arıyor. Sol kanatta topla buluşan Bytyqi’nin uzak direğe attığı şutta top direğin yanından auta çıktı.

90+3. dakikada ağ kanattan atağa kalkan Yusuf Erdoğan topu orta alandaki Djaniny’e gönderdi. Djaniny’nin ceza sahasının soluna yönlendirdiği topu yakalayan Kouassi’nin vuruşu kalecide kaldı.

Stat; Medical Park

Hakemler; Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Alpaslan Dedeş

Trabzonspor; Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Denswil, Vitor Hugo, Puchacz, Siopis, Bakasetas (Hamsik dk. 71), Abdulkair Ömür (Berat dk. 82 ?), Edin Visca (Yusuf Erdoğan dk. 71), Nwakaeme (Kouassi dk. 83 ?), Cornelius (Djaniny dk. 62)

Konyaspor; Sehic, Skubic (Barış Yardımcı dk. 63), Adil Demirbağ, Abdulkerim Bardakçı, Guilherme, Soner (Mpoku dk. 65), Hadziahmetoviç, Michalak (Amilton dk. 74), Rahmanoviç (Endri Çekici dk. 79 ?), Bytygi, Ahmed Hassan (Cikalleshi dk. 64)

Goller; Edin Visca (dk. 13 ve 68) (Trabzonspor), Cikalleshi (dk. 83) (Konyaspor)

Kırmızı kart; İlhan Palut (maç bitimi) (Konyaspor)

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir