Trabzonspor’dan Olaylı Karşılaşma Sonrası İlk Açıklama

Trabzonspor sessizliğini bozdu: Hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü’nü ve Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın!

Haber Merkezi / Trabzonspor’un resmi sosyal medya hesaplarından başkanı Ertuğrul Doğan imzasıyla yapılan paylaşımda şu ifadeler kuruldu:

“Yönetim Kurulumuz tüm yaşanan süreci dikkatli bir şekilde takip etmektedir. Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yarınki disiplin sevklerinden sonra yapacağı detaylı açıklamayı kamuoyuyla paylaşacaktır. Şunun gayet iyi şekilde bilinmesini isteriz ki; hiç kimse ya da herhangi bir kurum Trabzon şehrini, Trabzonspor Kulübü’nü ve Trabzonspor’un şerefli taraftarını dünkü olayların önüne meze etmeye kalkışmasın! Buna asla izin vermeyeceğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz.”

12 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan şiddet olayları ile ilgili olarak, ilk belirlemelere göre 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından konuya dair açıklamalarda bulunan Yerlikaya, “Maç esnasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan C.K. isimli şahıs, müsabaka esnasında tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır. Müsabaka sonrası sahaya ilk atlayan H.Ç. adlı şahsın kaldığı otel tespit edilmiş, otelde yapılan araştırmada şahsın otelden ayrıldığı anlaşılmış, Rize istikametine gittiği bilgisinin alınması üzerine yapılan çalışmalar sonucu şahıs Yomra ilçesinde yakalanarak hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya ayrıca, maç sonunda sahaya atlayarak Fenerbahçeli futbolculara korner direği ile saldıran E.T.’nin Araklı ilçesinde, Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakoviç’e yumruk atan O.B.’nin Kalkınma Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alındığını; karşılaşma sonrasında Trabzonspor taraftarlarını havalimanına çağırarak, şiddete davet eden T.C.S., K.M. , O.O., E.T., ve A.A. isimli şahısların da yakalanarak haklarında gerekli soruşturmanın başlatıldığını kamuoyu ile paylaştı.

Trabzon’da, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig karşılaşması esnası ve sonrasında yaşanan şiddet olayları ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından da soruşturma başlatıldı.

TFF’nin resmi X hesabından yapılan konuya dair paylaşımda, “Dostluk, barış ve kardeşlik oyunu olan futbolda yaşananlar asla kabul edilemez. Bu olayların tekrarlanmaması için soruşturmalar tamamlandıktan sonra olayların sorumluları ile ilgili gerekli cezai müeyyide uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

Trabzon’da yaşananlara dair bir açıklama da, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino’dan geldi. Karşılaşmanın ardından meydana gelen şiddet olaylarını “Kabul edilemez” olarak nitelendiren Infantino, böylesi olaylara “Sporda ve toplumda yer olmadığını” dile getirdi.

Futbolda, istisnasız bir şekilde “Tüm oyuncuların güvende olması” gerektiğini vurgulayan Gianni Infantino, “Yetkili makamlara, tüm kademelerde buna saygı duyulmasını sağlamaları ve Trabzon’da yaşanan şok edici olayların sorumlularından yaptıklarının hesabının sorulması çağrısında bulunuyorum” dedi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir