Tavuklu Patates Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Tavuklu patates salatası, taze bir atıştırmalık veya kolay bir yemek olarak harika bir tercih. Tavuklu patates salatası, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 adet küçük küpler halinde kesilmiş tavuk göğsü
3 orta boy patates
1 yeşil elma
1 limon
Yarım kırmızı soğan
¼ su bardağı kavrulmuş fıstık

Mayonez
Elma sirkesi
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce patatesleri haşlayın, fazla haşlamamaya dikkat edin, patatesleri soyun ve küp küp doğrayın. Ardından bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyin ve tavuk göğsü küplerini tuz, karabiber ile altın rengi olana kadar kızartın

Patatesi ve ve tavuğu genişçe bir kaseye aktarın. Sonra, ince jülyen şeritler halinde kesilmiş soğan ve küçük küpler halinde kesilmiş elmayı kaseye ekleyin.

Ardından salata sosu için 3 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı sirke, maydanoz, tuz ve karabiberi birleştirin ve iyice karıştırın. Sosu salataya ekleyin, iyice karıştırın. Son olarak kavrulmuş fıstıkları salatanın üzerine serpin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir