Caprese Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Hazırlaması çok kolay olan caprese salatası, çok fazla zamanınızı almayacak ama tadanlarında çok uzun süre akıllarından çıkmayacak. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 15 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

2 büyük domates
200 gram mozzarella peyniri
20 taze fesleğen yaprağı
10 adet siyah zeytin
Sızma zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce domatesleri yıkayıp yaklaşık bir santimetre kalınlığında dilimler halinde kesin. Ardından mozzarella peynirini süzün ve domateslerle aynı kalınlıkta dilimler halinde kesin.

Bir dilim domates ile bir dilim mozzarella peyniri serpiştirecek şekilde salatayı hazırlayın. Örneğin bir daire veya üç çizgi şeklinde olabilir.

Ardından siyah zeytinleri salatanın üzerine yayın. Ondan sonra bir kapta iki yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve bir tutam karabiberi birleştirin ve iyice karıştırın. Karışımı salatanın üzerine dökün.

Son olarak taze fesleğen yaprakları ile salatayı süsleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir