Tavuklu Nane Çorbası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Misafirlerinize veya aileniz için iyi bir çorba tarifi mi arıyorsunuz? Tavuklu nane çorbası aradığınız çorba tarifi olabilir. Tavuklu nane çorbası herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir.

Haber Merkezi / Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

500 gr tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı veya 2 yemek kaşığı rafine yağ
2 su bardağı kıyılmış nane yaprağı
1 su bardağı küp küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı doğranmış soğan

1 yemek kaşığı doğranmış yeşil biber
4 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı mısır unu
Karabiber ve tuz
Her servis kasesi için 1 yemek kaşığı krema
Yan ürün olarak ekmek kabuğu

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… Tereyağını bir tencerede eritin, sarımsak, soğan, yeşil biber ve damak tadınıza uygun diğer baharatları ekleyin. Ardından tavuk parçalarını ve domatesleri koyun ve birkaç dakika soteleyin ama kızarmasına izin vermeyin. Tavuk suyunu ekleyin ve baharat dengesini bir kez daha kontrol edin.

Nane yapraklarını koyun ve yaklaşık 15 dakika kaynatın. Tavuk suyu yarıya düştüğünde, sade su veya ayran ile karıştırılmış mısır ununu ekleyin. Tavuk suyu koyulaşana kadar bir süre daha kaynatın. Ateşi kapatın ve bir süre bekleyin. Servis yaparken üzerini krema ile süsleyebilir ve yan ürün olarak ekmek kabuğu sunabilirsiniz. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir