Suriye’nin Kuzeyinde Üst Düzey IŞİD’li Öldürüldü

Suriye’nin kuzeyinde  biri üst düzey yönetici olmak üzere üç IŞİD’linin öldürüldüğü açıklandı. 8 Nisan’da Suriye’nin doğusunda ise IŞİD yöneticisi Huzeyfe el Yemeni ile birlikte üç örgüt üyesinin yakalandığı açıklanmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye’nin kuzeyinde Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı bugün bir helikopter baskını düzenlediklerini duyurdu. Baskında biri üst düzey yönetici olmak üzere 3 IŞİD’linin öldürüldü.

Açıklamada öldürülen IŞİD yöneticisin kimlik bilgileri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmazken, “IŞİD’in üst düzey lideri ve Ortadoğu ile Avrupa’daki terör saldırılarından sorumlu olan kişi” denildi.

Operasyonun kapsamlı bir planlamadan sonra yapıldığı açıklanırken, hiçbir ABD askerinin yaralanmadığı ve hiçbir ABD helikopterinin hasar görmediği de duyuruldu. Operasyonda herhangi bir sivilin zarar görmediği de eklendi.

Kurilla: IŞİD, Ortadoğu’nun ötesine ulaşma hedefinde

Açıklamada sözlerine yer verilen CENTCOM Komutanı General Michael Kurilla, “Güç kaybetmiş olmasına rağmen IŞİD’in bölgede ve Ortadoğu’nun ötesine ulaşma hedefiyle operasyonlar düzenlemeyi sürdürüyor. IŞİD’e karşı kampanyayı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

CENTCOM, 8 Nisan’da Suriye’nin doğusunda yaptıkları helikopter baskınında ise IŞİD yöneticisi Huzeyfe el Yemeni ile birlikte üç örgüt üyesinin yakalandığını açıklamıştı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir