Süper Lig’den İki Takıma Süresiz Transfer Yasağı

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü ve Kayserispor’a daha önce transfer yasağı veren FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği) değişikliğe giderek bu iki kulübümüze süresiz olarak transfer yasağı uyguladı.

Haber Merkezi / Dönemlik transfer yasaklarında kulüp ödenmesi gereken parayı ödeyemese bile dönem sonunda FIFA tarafından değerlendirilmeye alınır ve yasağın devamı hakkında karar verilir.

Süresiz transfer yasağında ise kulüp söz konusu borcu ödeyene kadar değerlendirilme yapılmaz ve transfer yasağı kalkmaz.

FIFA, Süper Lig’de mücadele eden Adana Demirspor, Antalyaspor, Alanyaspor, Hatayspor, MKE Ankaragücü, Kayserispor’a 3’er, Samsunspor’a ise 2 dönem transfer yasağı getirdi.

Adana Demirspor ve Samsunspor’un cezalarını kısa süre içinde kaldırdı ve iki kulübe serbestlik tanıyan FIFA, Ankaragücü ve Kayserispor’un cezalarını değiştirerek, süresiz transfer yasağına çevirdi.

Transfer yasağı, FIFA tarafından bir kulübe verilen ve o kulübün futbolcu transferi yapmasına engel olan bir yaptırımdır. Transfer yasağı, futbolcuların haklarını korumak ve kulüplerin finansal sorumluluklarını yerine getirmelerini sağlamak amacıyla uygulanır.

Transfer yasağı, aşağıdaki nedenlerle verilebilir:

Futbolcuların ücretlerini ödemeyen kulüplere,
Futbolcuların sözleşmelerini ihlal eden kulüplere,
FIFA’nın belirlediği transfer kurallarını ihlal eden kulüplere.

Transfer yasağı, bir kulübe verilen en ağır yaptırımlardan biridir. Transfer yasağı alan kulüpler, futbolcu transferi yapamaz, futbolcularıyla sözleşme imzalayamaz ve transfer tahtasını açamaz.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir