“Süper Kupa Krizi” Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Taşınıyor

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan fakat iptal edilen Süper Kupa final maçı, Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşınıyor.

Suudi Arabistan devletine bağlı Riyadh Season adlı organizasyon şirketi, maçın düzenlenmesi için; TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye verilen paralarla birlikte tazminat talep ediyor.

Şirket daha önce yaptığı açıklamada maç iptalinden takımları sorumlu tutarak “Anlaşmaya rağmen iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü” ifadelerine yer vermişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 17. kez düzenlenen Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan başkenti Riyad’da oynanacak karşılaşma, öncesi çıkan kriz sonrası maç iptal olmuştu.

Organizasyon protokolünde yer almayan nedenlerle final maçına çıkmayan Galatasaray ve Fenerbahçe’den ödedikleri parayı geri isteyen ve tazminat talep eden Suudi Arabistan, Lahey’e gidiyor.

Sol Haber’in Bosna merkezli haber ajansı Klix’in haberine göre, konu Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taşınacak.

Haberde, Suudi Arabistan devletine bağlı Riyadh Season adlı organizasyon şirketi Riyadh Season, maçın düzenlenmesi için; TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye verilen paralarla birlikte tazminat talep ediyor.

Haberin devamında söz konusu paranın Suudiler’e iade edileceğinin kesin olduğu vurgulandı.

Şirket daha önce yaptığı açıklamada maç iptalinden takımları sorumlu tutarak “Anlaşmaya rağmen iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü” ifadelerine yer vermişti.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir