SP Lideri Karamollaoğlu: Altılı Masa’nın Adayı Şubat’ta Mutlaka Netleşecek

Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirmede bulunan SP Lideri Karamollaoğlu, “Bugüne kadar herkesin merak ettiği, nerede bu aday dedikleri konu elbette şimdi gündeme geldi. Neden, çünkü seçim kararı neredeyse alındığı için” dedi ve ekledi:

“Buradaki mesele, şimdi seçilebilecek, toplumun teveccühünü kazanacak ve altı partinin de desteklediği bir cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki günlerde, haftalar içinde kararlaştırılması. Bugüne kadar bu konuyu hiç gündemimize almadık, ilk kez bu toplantıda gündeme geldi. İsim üzerinde hiç konuşulmadı. Şubat ayı içerisinde bu konu mutlaka netleşecek.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5’te katıldığı programda Mustafa Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Karamollaoğlu, 26 Ocak’ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde bir araya gelen Altılı Masa liderlerinin on birinci toplantısı hakkında detaylar paylaştı, muhalefetin cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Şubat ayı içerisinde cumhurbaşkanı adayı mutlaka netleşecek” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, “Buradaki mesele, seçilebilecek, toplumun teveccühünü kazanacak ve 6 partinin de desteklediği bir cumhurbaşkanı adayının kararlaştırılması” diye konuştu.

“İsim üzerinde hiç konuşulmadı”

Altılı Masa’nın son toplantısında adaylık konusunun ilk kez gündeme geldiğini aktaran Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:

“Bugüne kadar herkesin merak ettiği, nerede bu aday dedikleri konu elbette şimdi gündeme geldi. Neden, çünkü seçim kararı neredeyse alındığı için. Buradaki mesele, şimdi seçilebilecek, toplumun teveccühünü kazanacak ve altı partinin de desteklediği bir cumhurbaşkanı adayının önümüzdeki günlerde, haftalar içinde kararlaştırılması. Bugüne kadar bu konuyu hiç gündemimize almadık, ilk kez bu toplantıda gündeme geldi. İsim üzerinde hiç konuşulmadı. Şubat ayı içerisinde bu konu mutlaka netleşecek.”

14 Mayıs’ta yapılması planlanan seçim sonuçlarına ilişkinde konuşan Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanı geçmişte arkadaşlık yaptığımız bir insan olarak söylüyorum. Bir şokla karşılaşmaya hazırlıklı olsun. Seçimde aldığı neticeler bugün kendilerinin bile zikrettiği rakamların çok altına inerse söylediğim anketlere bizim sahadan aldığımız tepkileri dikkate alarak söylüyorum. O tepkiler özel tepkiler. İnsan bizi arkadaşlarımız gördüklerinde eskiden AK Parti’ye oy vermişler. Bizim karşımızda olmuşlar. Bazen ya hakkınızı helal edin. Hep size karşı çıktık amma gördük ki hakikaten bu iş böyle gitmezmiş diyen insanların adedinde müthiş bir artış var.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir