Sivas: Sıcak Çermik

Sıcak Çermik; Sivas’ın Yıldızeli İlçesi, Kalın Beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür. Sivas İl Merkezine 35 km, Yıldızeli İlçesi’ne 15 km uzaklıktadır.

Sıcak Çermik Kaplıcalarının denizden yüksekliği 1365 m. dir. Kaplıcanın su sıcaklığı 46-50 °C arasında değişmektedir.

Sodyumlu, sülfatlı, hidrokarbonatlı, magnezyumlu ve karbonatlı bileşime sahip olan kaplıca suyu; başta her tür “romatizmal” rahatsızlıklar olmak üzere: Bel ve boyun fıtıklarından siyafalji gibi disk rahatsızlıklarına, safra kesesi, böbrek ve idrar yolu rahatsızlıklarından ortapedik şikayetlere, kısırlık başta olmak üzere bir dizi “Kadın Hastalığı”ndan, strese bağlı semptomlara, mide ve bağırsak problemlerinden saç dökülmesine ve cilt rahatsızlıklarına, uykusuzluk, yorgunluk ve asabiyet hastalığına, sayılamayacak kadar çok hastalık ya da rahatsızlık için “tedavi edici” özellik taşımaktadır.

48° C ısıya sahip olan kaplıca suyumuzun kimyasal karakteristigi; florür içeren kalsiyum, magnezyum-sodyum, sülfat, hidrokarbonat ve karbonat klorürlü, zengin mineralli bir sudur. Romatizma, sinir sistemi, solunum yolu, sindirim sistemi, metabolizma bozuklukları, böbrek ve idrar yolları, kan dolaşımı adale ağrıları, kadın hastalıklarına iyi gelmektedir.

Turizm merkezi ilan edilen kaplıca, yakınındaki Sivas Belediyesi otelleriyle konaklama hizmeti sağlamaktadır. Ayrıca kaplıca içinde Cumhuriyet Üniversitesine bağlı bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de bulunmaktadır.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir