Sivas: Şahin Moroğlu Evi

Şahin Moroğlu Evi; Sivas’ın Gürün İlçesi, Ketençayır Mahallesi, Edip Başer Caddesi üzerinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Zemin + 1 katlı olan evin zemin katı moloz taş ve ahşap hatıllı, birinci katı ise ahşap arası kerpiç dolgu olarak inşa edilmiştir. Düz toprak damlı olan evin üzerine sonradan saç kaplı beşik çatı eklenmiştir.

Dış cepheler saman katkılı çamur sıvalı olup, iç mekânlar tatlı kireç sıvalıdır. Evin sokağa bakan cephesinde üçgen ahşap taşıyıcılı kapalı cumbası mevcuttur. Caddeye bakan demir kapı kilitli olduğu için zemin kata girilememiştir.

Evin birinci katına giriş solunda bulunan metruk evin bahçesinden sağlanmaktadır. Sofanın sağında iki oda ve odalardan birinden girilen mutfak bulunur. Solunda ise bir oda bulunmaktadır. Sofanın tavanı çıtalı ters tavandır.

Gürün Evleri

Sağdaki ilk oda mertekli diğer odaların tavanı ise duralit kaplıdır. Sağdaki odada süslemeli bir ahşap gömme dolap bulunur. Mutfağa girilen odanın iki duvarını dolaşan ahşap raf bulunur.

Bu oda iki tane mazgal pencere ile aydınlatılmaktadır. Mutfakta ocak bulunmaktadır ve iki mazgal pencere ile aydınlatılmıştır. Girişin sağında kalan ikinci odaya girilememiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir