Sivas: Maltepe Höyüğü

Maltepe Höyüğü; Sivas’ın Yıldızeli ilçesi, Yiğitler (Çaşar) Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Maltepe Höyüğü’ne ulaşım, Sivas-Divriği asfalt karayolu ile Divriği’ye gidilir. Divriği ilçe merkezinden Gedikbaşı Beldesi’ne gidilen stabilize karayolunu takip ederek 20 km.’lik bir mesafeden sonra höyüğün ismini aldığı Maltepe Köyü’ne ulaşılır. Höyük; köyün 2-3 km. doğusunda ve Gedikbaşı’na gidilen karayolunun kenarındadır.

Maltepe Höyüğü, sınırları içerisinde bulunduğu köyün yaklaşık 3 km. güneyinde doğu ve batı yönünde dere ile sınırlıdır. Bu yöndeki dereler höyüğün güney kısmında kesişmektedir. Höyüğe ulaşım köyün güneyinden araziye giden toprak yol ile sağlanmaktadır.

Höyüğün batı, güney ve doğu eteklerinde ekim yapılmaktadır. Höyük üzerinden toplanan seramik malzemeye göre yerleşimin geç Kalkolitik, Eski Tunç Çağı ve Roma döneminde iskan edildiği anlaşılmaktadır. Yerleşim alanı bulunduğu arazinin konumundan dolayı kuzey-güney yönde uzanmakta olup, yaklaşık 16 x 50 m boyutlarındadır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir