Sivas: Eğriçimen Yaylası

Eğriçimen Yaylası; Sivas’ın Koyulhisar İlçesi, Subaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür. İlçe merkezine 17 km. mesafededir.

Ormanlar içinde yer alan Eğriçimen Yaylası güney batından kuzeybatıya doğru uzanan bir vadi içerisindedir. Çam ormanları ile kaplıdır.

Çok sayıda su kaynağına sahiptir. Şaşalağan Boğazı ile Yedigözlerden çıkan su kaynakları birleşerek bir dere oluşturmaktadır.

Bu dere yayla içinde akmaktadır. Yayla ismini de içerisinde akan derenin kıvrımlı olmasından almıştır. Yeşilin tüm tonlarını içinde barındıran Eğriçimen Yaylası her mevsim farklı bir güzelliğe bürünmektedir.

Etrafı çam ormanlarıyla kaplı yayla, ilkbaharda yeşil örtü ile sarı ve beyaz papatyalarla kaplanıyor. Kış aylarında kimsenin olmadığı yaylaya, yazın gurbetçiler ve piknikçiler geliyor.

Eğriçimen Yaylası, doğaseverler tarafından Trabzon’da bulunan Ayder Yaylası’na benzetiliyor. Koyulhisar’da Eğriçimen’in yanı sıra Kengercik, Arpacık, Kalınpınar, Topalan, Sarıçiçek ve Söbüce yaylaları da bulunuyor. Yayla açısından zengin olan bölge, kentin akciğeri görevini görüyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir