Sivas: Aşık Veysel Müzesi

Aşık Veysel Müzesi; Sivas’ın Şarkışla İlçesi, Sivrialan Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Türkiye, bütün insanlığın ortak kültürü olarak kabul edilen ve evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıkların cennetinde yer almaktadır. Kadim tarihi, kültürel kodları, coğrafi araştırmaları ve uzantılarıyla tüm dünya için oldukça kıymetli bir ülke özelliğine sahiptir.

Türkiye’nin en önemli markası olan kültürel mirası, müze ve ören yerleri sadece Türkiye değil, yurt dışından gelen tüm misafirlerin de çekim alanında yer almaktadır. Aşık Veysel Şatıroğlu’nun yaşadığı evin müzeye dönüştürlmeside Türkiye’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biridir.

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun evi Kültür Bakanlığı tarafından 1979 yılında kamulaştırılmış ve 1982 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır. Müzede Aşık Veysel’in kişisel eşyaları, fotoğrafları, şiirleri ve onunla ilgili yayınlanan eserler sergilenmektedir. Aşık Veysel’in anısını yaşatmak için her yıl 9-11 Temmuz tarihleri arasında Sivas’ta ve Şarkışla-Sivrialan Köyü’nde anma törenlerinin yanı sıra “Aşık Veysel Aşıklar Bayramı” adı altında festival düzenlenmektedir.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir