Sırrı Süreyya Önder: Barışı, Demokrasiyi Ve Özgürlüğü Biz Getireceğiz

Tekridağ’da halka seslenen Sırrı Süreyya Önder, Bu ülkeye barışı, demokrasiyi, özgürlüğü ve adalete getireceğiz. Derdimiz memleketin hali, ortak geleceğimiz ve ortak vatanımızdır, bundan başka da hiçbir gündemimiz yoktur” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Memleketi bir gülistana çevireceğiz, burada herkese yer var. Ben Tekirdağ’dan 3 vekil bekliyorum ama 2 gönderirseniz de kavga etmem sizinle ancak bir olursa çekeceğiniz var.”

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında aynı gün İstanbul, Batman, Manisa, Siirt, Şırnak, Antep, Balıkesir, Tekirdağ ve Bursa’da halk buluşmaları ve mitingler gerçekleştirdi. Mitinglerde iktidarın kaybedeceği ve Yeşil Sol Parti’nin en az 100 vekil ile parlamentoda temsil edileceğine işaret edildi.

Tekirdağ’daki mitingte konuşan Sırrı Süreyya ise özetle şunları söyledi:

“Birçok partimiz amblem değiştirdi, birçok partimiz kapatıldı, HDP de kapatılmak isteniyor. Buna en büyük yanıt seçmen sayısını artırmak olacaktır. Kapatmak mı istiyorsunuz? Bak kardeşim; 2 milyonduk kapattınız 3 olduk. 3 idik kapattınız 5 olduk. 5 idik kapattınız 6 olduk. Şimdi 6 milyonduk 10 milyon olacağız, 10 milyon. Bütün partilerimiz araçtır ama amaç hiç değişmedi.

Bugünden itibaren kalan bir haftada bizi görmeyenlere bizi göstermek, kulakları duymayanlara bizi duyurmak için çalışacağız. 220 bin Kürt seçmen var, duyarlılıkları maksimum düzeyde harekete geçirilmeli.

Daha önce yaptık şimdi daha iyisini de yapabiliriz. Bu ülkeye barışı, demokrasiyi, özgürlüğü ve adalete getireceğiz. Derdimiz memleketin hali, ortak geleceğimiz ve ortak vatanımızdır, bundan başka da hiçbir gündemimiz yoktur. Memleketi bir gülistana çevireceğiz, burada herkese yer var. Ben Tekirdağ’dan 3 vekil bekliyorum ama 2 gönderirseniz de kavga etmem sizinle ancak bir olursa çekeceğiniz var.”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz Manisa Mitingine, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, Başak Demirtaş İstanbul ve Bursa Mitinglerine katılırken, Bursa Mitingine ayrıca HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve Tayip Temel katıldı.

Ahmet Türk, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşti Antep Mitingindeydi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz Batman ve Siirt Mitinglerine katıldı. Şırnak’ta DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Tekirdağ’da Sırrı Süreyya miting alanında konuşma yaptı. Ayrıca Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı partilerinden KKP, PİA, PSK, DDKD temsilcileri de mitinglere katıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir