Şevket Altuğ Kimdir? Hayatı, Filmleri

13 Mart 1943 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen Şevket Altuğ, aslen Trabzon, Sürmenelidir. Şevket Altuğ, Perihan Abla dizisindeki Şakir ve Süper Baba dizisindeki Fikret rolleri ile tanındı.

İlkokuldan itibaren öğrenim gördüğü Galatasaray Lisesi’nden 1960 yılında mezun olan Şevket Altuğ, aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi Sinema ve Konservatuvarı’nda dört sene eğitim gördü.

Tiyatro hayatı 1962 yılında başlayan Şevket Altuğ, Dostlar Tiyatrosu ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyunculuk yaptı. Şevket Altuğ, 1971 yılında tiyatrocu Jale Erdoğdu ile evlendi, çiftin, Kezban ve Kerem adında iki çocukları oldu.

1975 yılından itibaren sinema ve televizyon filmlerinde oyunculuk yapan Şevket Altuğ, Atıf Yılmaz’ın yönettiği İşte Hayat, rol aldığı ilk sinema filmi oldu. Aile Şerefi, Gölge Oyunu, Şevket Altuğ’un rol aldığı sinema filmlerindendir.

Perihan Abla dizisinde Şakir ve Süper Baba dizisindeki Fikret rolleri ile tanınan Şevket Altuğ, 2003’ten sonra oyunculuğu bıraktı.

Şevket Altuğ’un rol aldığı tiyatro oyunlarından bazıları: Carmen, Hababam Sınıfı Müzikali, Hava Duruşması, Polisler, Yumurta, Gizli Ordu, Godot’u Beklerken, Mezarsız Ölüler, Ölü Canlar, Rosenbergler Ölmemeli.

Şevket Altuğ’un rol aldığı filmlerden bazıları: İşte Hayat, Aile Şerefi, Hababam Sınıfı Uyanıyor, Hasip ile Nasip, Kapıcılar Kralı, Mağlup Edilemeyenler, Meraklı Köfteci, Öyle Olsun, Gel Barışalım, Gülen Gözler, Şabanoğlu Şaban, Seyahatname, Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor, Düşman,

Hababam Sınıfı Güle Güle, Dolap Beygiri, Yedi Bela Hüsnü, Şekerpare, Tokatçı, Perihan Abla, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, İmdat ile Zarife, Gölge Oyunu, Süper Baba, Unutma Beni.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir