Selahattin Demirtaş: AKP’siz Bir Yıl Diliyorum

Avukatları aracılığıyla kullandığı sosyal medya hesabından yeni yıl mesajı yayınlayan  Selahattin Demirtaş, mesajında, “Hepimize zulümsüz, zamsız, soygunsuz ve AKP’siz bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi / Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Lafı hiç dolandırmayayım. Hepimize zulümsüz, zamsız, soygunsuz ve AKP’siz bir yıl diliyorum. Zaten öyle bir yıl, doğal olarak iyi bir yıl oluyor. O halde, iyi yıllar. Sersala we pîroz be. Sersereyê şima bimbarek bo” dedi.

Türkiye 2022’ye girmeye hazırlanırken, siyasetçiler de yeni yıl mesajlarını yayımladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yayımladığı yeni yıl mesajında demokrasi vurgusu yaptı, “Gecenin en karanlık anındayız, yani şafak sökmek üzere” dedi:

“Bu yıl ekonomimiz gibi demokrasimiz de her gün yeni bir darbe aldı. Boğaziçi Üniversitesi’nin demir kapısına kelepçe vurulması ile “Merhaba” dediğimiz 2021 yılını, Milli Eğitim Bakanlığı kapısına takılan asma kilit ile uğurluyoruz. Ancak milletimiz unutmasın ki, gecenin en karanlık anındayız, yani şafak sökmek üzere…”

Kılıçdaroğlu, kendisini “siyasi eşkiyalık” yapmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yeni yıl mesajı ile yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Hepsi geçecek. Güzelce dinlen, ilaçlarını sakın ihmal etme. Üzmesinler seni. İyi yıllar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar yeni yıl dileklerini paylaşırken, “felakete dönüşen iktidar anlayışından kurtulacağımız umuduyla” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni yıl mesajında “2022 için söz veremem ama 2023 hepimize DEVA olacak” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “2022 yılı ufukta göründü. Hiç kimse tereddüt etmesin, hiç kimse karamsarlığa kapılmasın. Ülkemizin ve insanlığın ufkunda parlayacak Gelecek Güneşi hepimizin yüreğini ısıtacak. Sağlıklı, huzurlu, mutlu, hayırlı bir yıl diliyorum” mesajını verdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir