Şeker Hastaları Beyaz Pirinç Yiyebilir Mi?

Beyaz pirinci yüksek tip 2 diyabet riski ile ilişkilendirilirken, yayınlanan yeni bir araştırma bunun tam tersini söylüyor. Araştırma, beyaz pirinç tüketiminin daha yüksek tip-2 diyabet riski ile ilişkili olmadığını ortaya koydu.

Haber Merkezi / En temel gıdalarından biri olan beyaz pirincin şeker hastalarının beslenmesine dahil edilip edilmeyeceği konusunda yoğun bir tartışma var.

İşlenme yoluyla elde edilen beyaz pirincin glisemik indeksi yüksektir. Bu yüzden beyaz pirinç daha yüksek tip 2 diyabet riski ile ilişkilendirilmiştir. Yayınlanan bir araştırma bunun tam tersini söylüyor.

Singapur Ulusal Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen bir araştırma, beyaz pirinç tüketiminin daha yüksek tip-2 diyabet riski ile ilişkili olmadığını ortaya koydu.

Beyaz pirinci diğer besinlerle doğru miktarda tüketmek şeker hastalarında durumu ağırlaştırmaz. Bununla birlikte, beyaz pirinci fazla tüketmek, tip 2 diyabet riskini artırabilir.

Şeker hastaları beslenmelerine beyaz pirinci eklemeden önce mutlaka bir sağlık uzmanıyla konuşmalıdır.

Dr. Sonia Gandhi, şeker hastası olan bir kişi için günlük toplam kilokalorisinin yüzde 40-45’inin karbonhidratlardan karşılanması gerektiğini söyledi. Buda şeker hastası bir kişi en az 30 gram pirinç tüketebileceği anlamına geliyor.

Porsiyon göre 30 gram pirinç, 20 gram karbonhidrat sağlar. Karbonhidratlar şeker hastaları için gram olarak reçete edilir.

Not: Sunulan bilgilerin amacı herhangi bir hastalığı teşhis veya tedavi etmek, iyileştirmek veya önlemek değildir.

Tüm bilgiler yalnızca genel bilginize yöneliktir, tıbbi tavsiye veya belirli tıbbi durumların tedavisinin yerine geçmez. Uygulamadan önce bu bilgileri doktorunuzla görüşün.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir