Sebzeli Tavuk Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Lezzetli ve besleyici bir salata tarifi mi arıyorsunuz? Minimum yağ seviyesine sahip olduğu için kilo vermenize de yardımcı olacak bu kolay salata tarifin tadını çıkarın. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir.

Haber Merkezi / Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın! Ortalama 30 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 adet tavuk göğsü
İki limonun suyu
1 küçük brokoli
1 havuç
¼ su bardağı konserve mısır

2 bardak marul
Kurutulmuş kekik
Sarımsak tozu
Zeytin yağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım… İlk önce tavuk göğsünü tuz, karabiber, sarımsak ve kekik ile tatlandırın. Ardından bir tavayı ateşe koyun biraz sıvı yağ ekleyin, tavuk göğsünü kızartın, rengi dönünce limon suyunu ilave edip yaklaşık 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.

Aynı zamanda yarım ay şeklinde doğranmış havucu ve brokolileri de haşlayın, süzün ve bir kenara alın. Her şey piştiği zaman, tavuk göğsünü küpler halinde kesin ve diğer malzemelerle birlikte bir salata kasesine koyun, iyice karıştırın. Son olarak, zeytinyağı, biraz limon suyu ekleyin, tuz ve karabiber dengesine bakın, gerekiyorsa onlardan da ekleyin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir