Samsun: Sarıgazel Tabiat Parkı

Sarıgazel Tabiat Parkı; Samsun’un Ondokuz Mayıs İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 127 hektar alana sahiptir.

Sarıgazel Tabiat Parkı sahip olduğu doğal ve kültürel kaynak değerleri ile bilimsel amaçlı araştırmalara olanak sağlayan, insanların eğlenmelerine, dinlenmelerine ve kısa süreli tatil yapmalarına olanak veren doğal kaynak değerlerine sahiptir.

Tabiat Parkı’nın sahip olduğu doğal peyzaj elemanlarının oluşturduğu kompozisyon ağırlıklı olarak saf sahilçamı ve saf dışbudak plantasyon sahalarının iştirak ettiği ormanlık ve çayırlık alanları bünyesinde barındıran bir alan olup gerek bu özellikleri gerekse konumu itibariyle de insanların eğlenmelerine, dinlenmelerine ve güzel vakit geçirmelerine olanak veren bir alandır.

Tabiat Parkı ve yakın çevresinde; tavşan, sincap, tilki, yaban , şahin, atmaca, karga, bülbül vb. kuş türleri yayılış gösteren belli başlı türlerdir. Yapılan arazi çalışmaları ve literatür kaynaklarının taranması sonucunda Tabiat Parkı ve yakın çevresinde, 80 familya, 213 cins ve bu cinslere ait 251 takson tespit edilmiştir.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir