Samsun: Çarşamba, Gökçeli Camii

Gökçeli Camii; Samsun’un Çarşamba İlçesi, Gökçeli Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Şehir içi ulaşım araçlarıyla ulaşım mümkündür.

Yapı, yığma sistemde ile inşa edilmiştir. Ahşap malzeme geçme tekniği ile taş bir kaide üzerine yapılmıştır. Kırma çatısı Marsilya kiremit ile kaplanmıştır. Geniş saçak altı ahşap malzeme ile kaplanmıştır. Kuzey cephede yer alan giriş önünde oluşturulan ön giriş mekânının üstünü kapatacak kadar saçak uzantısı mevcuttur.

Bu saçağı tuğla bir duvar ve üç ahşap dikme desteklemektedir. İç kısımda düz çatısı sekiz adet ahşap dikme ile taşınmaktadır. Bu dikmeler ahşap kaidelere oturmaktadır. Minaresi ve kadınlar mahfili bulunmamaktadır. Güney tarafta yer alan mihrap, minber ve vaaz mahfili ahşap malzemelidir ve maviye boyanmıştır.

Her cephede ikişer adet pencere yer almaktadır. Dikdörtgen biçimli pencereler ahşap malzemelidir ve demir korkulukludur. Kuzey cephede giriş önünde beşik çatı biçiminde saçak yer almaktadır. Saçak üzeri sac malzeme ile kaplanmıştır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir