Sağlıklı Bir İlişki İçin 8 İpucu

Duygusal ilişkiler, sahip olduğunuzu ve hiç bilmediğiniz güçlü yönlerinizi ortaya çıkarabileceği gibi, gizli zayıflıklarınızı ve kusurlarınızı da ortaya çıkarabilir. 

Haber Merkezi / Bu nedenle sağlıklı ilişkiler kurmak, derinlemesine düşünmek ve öz farkındalıkla başlar.

İster yeni başlayan bir ilişkiyi güçlendirmek, ister sallantıda olan bir ilişkiyi onarmak istiyor olun, bu ipuçları size yardımcı olabilir:

Temel değerlerinizi öğrenin: Birine güvenmiyorsanız, bunun nedeni geçmişte güveninize ihanet etmesi veya şüpheli davranışlar sergilemesi olabilir.

Ancak sorun sizden kaynaklı da olabilir. Bu nedenler temel değerlerinizi keşfetmek, sizi ilişkilere bilinçli ve zekice yaklaşmaya hazırlar.

Birbirinizin zayıf noktalarına değer verin: İlişkide olduğunuz kişinin savunmasız olduğu zamanlarda, şakalardan ve olumsuz yorumlardan kaçınarak, size güvenebileceğini gösterin. Desteğinizi ifade edin ve onu önemsediğinizi hissettirin.

İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin: Duygusal olsun ya da olmasın, birinden yardım istediğinizde, ona sizi destekleme fırsatını sunuyorsunuz ve muhtemelen o da bu fırsatı bulmaktan fazlasıyla mutlu olacaktır.

Minnettarlığınızı gösterin: Minnettarlığı ifade etmek ilişki sağlığını artırmanın basit bir yoludur. İster nazik sözler ister bir teşekkür jesti olsun, minnettarlığınızı gösterme fırsatlarını bulun ve değerlendirin .

Umutlarınız ve korkularınız hakkında konuşmak için zaman ayırın: Umutlar, korkular ve planlar zamanla değişir, bu nedenle aynı fikirde kalmak için düzenli tartışmalar yapın.

Farklılıklarınızı kucaklayın: Herkesin kişiliği benzersizdir ve zamanla değişir; bu da sizin ve etrafınızdaki insanların her zaman farklılıklara sahip olacağı anlamına gelir. Karşınızdaki kişinin bakış açısına değer verdiğinizi gösterin.

İyi bir dinleyici olun: Anlaşmazlık söz konusu olduğunda diğer kişiyi dinlemek fikrinizi değiştirmeniz, hatta aynı fikirde olmanız gerektiği anlamına gelmez. Ancak bu, onları anlamanıza ve onlarla bağlantı kurmanıza yardımcı olacaktır.

Birlikte eğlenin: Hem sizin hem de değer verdiğiniz kişinin keyif aldığı aktiviteler yapmak için zaman planlayın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir