Rusya, Ukrayna’yı Füzelerle Vurdu: En Az 12 Ölü

Ukrayna’nın Kırım’ın Feodosya limanında bir Rus savaş gemisini vurmasından günler sonra, Rusya’nın Ukrayna’nın farklı bölgelerine düzenlediği füze saldırılarında en az 12 kişinin öldüğü, onlarcasının da yaralandığı duyuruldu.

Ukrayna haftalardır Rusya’nın enerji altyapısına büyük bir hava saldırısı düzenlemek üzere füze stokluyor olabileceği uyarısında bulunuyordu. Rusya geçen yıl kış aylarında da Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alan yoğun saldırılar düzenlemişti.

Batılı ülkeler son dönemde Kiev’e verilen askeri ve mali desteğin boyutunu sorguluyor. ABD yönetimi son olarak, Ukrayna’ya 250 milyon dolarlık ek askeri yardım gönderileceğini açıklamıştı.

Ancak Ukrayna’ya 61 milyar dolarlık savunma yardımını da içeren yeni yardım paketi Kongre’den henüz geçmedi. Senatodaki Cumhuriyetçiler, yardım tasarısına içinde ABD’nin güney sınırlarının güvenliğinin artırılmasına ilişkin ilave tedbirler yer almadığı gerekçesiyle destek vermemişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın 110 civarında füze saldırısı düzenlediğini söylerken, Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Yuriy İhnat, Rusya’nın X-22 gibi durdurulması son derece zor olan hipersonik, seyir ve balistik füzeler kullandığını kaydetti.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Telegram’da yedi kişinin hastaneye kaldırıldığını, üç kişinin de bir deponun enkazı altında kaldığını söyledi. Kliçko, hava saldırısı sığınağı görevi gören bir metro istasyonunun da vurulduğunu duyurdu.

Harkiv Belediye Başkanı İgor Terekhov, kentte bir hastane ve konut binalarına zarar veren saldırılarda bir kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. Odessa’da belediye başkanı, düşen bir insansız hava aracının enkazının çarpması sonucu bir binanın alev aldığını bildirdi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir