RTÜK Duyurdu: Altı Kanala Seçim Yayını İncelemesi

RTÜK, YSK yayın yasaklarına uymadığı ve seçim sürecindeki yayın ilkeleri ihlalleri gerekçesiyle, Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü TV’ye inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haber Merkezi / RTÜK tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, yayınlarda ‘halkı aşağılayan hakaret ve saldırılarda’ bulunulduğu öne sürüldü.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Halk TV, Tele 1, KRT, TV5, Flaş Haber ve Sözcü TV’ye inceleme başlatıldığını duyurdu. RTÜK’ün açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

“Milli iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV’de programcılardan Çiğdem Toker’in “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır.

Yine izleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açılması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve SZC TV ile ilgili de incelemeler yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de paylaşımı alıntılayarak, şu ifadeleri kullandı: Milli iradeye, demokrasiye, seçim sonuçlarına saygı duymayan ve halkımızı aşağılayan, aziz milletimizi küçük düşürmeye çalışanların bu tutumlarına sessiz kalmayacağız.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir