Pakistan’da Yolcu Treni Raydan Çıktı: En Az 30 Ölü

Pakistan’ın Karaçi kentine 275 kilometre uzaklıkta yer alan Navabşah’taki Sahara durağı yakınlarında yolcu treni raydan çıktı. Kazada en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Haber Merkezi / Pakistan Demiryolları Bakanı Saad Rafiq, ilk incelemelere göre trenin normal bir hızla ilerlediğini tespit ettiklerini, kazaya neyin yol açtığını ortaya çıkarmak için bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

Pakistan Demiryolları, en az sekiz vagonun raydan çıktığını açıkladı.

Kıdemli polis memuru Abid Baloch, şu ana kadar 30 cesedin çıkarıldığını bildirdi. Baloch, ölü ve yaralılar arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu kaydetti.

Kaza bölgesindeki demiryollarından sorumlu Lakho, kurtarma ekiplerinin yaralı yolcuları Nawabshah’taki Halk Hastanesi’ne götürdüğünü söyledi.

Lakho, Hazara Ekspresi’nin Karaçi’den Rawalpindi’ye doğru yola çıktığını ve on vagonun Nawabshah’taki Sarhari tren istasyonu yakınlarında raydan çıktığını belirtti.

Olay yerine onarım trenleri gönderilirken, ana demiryolu hattında tren trafiği askıya alındı.

Kaza esnasında trende kaç kişinin olduğuna ilişkin bilgi paylaşılmazken, yerel basın birçok kişinin hala vagonlarda mahsur olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini aktardı.

2021’de de aynı bölgede iki tren kafa kafaya çarpışmış, en az 40 kişi hayatını kaybetmişti.

2013-19 yılları arasında Pakistan’daki tren kazalarında 150 kişi öldü. Pakistan’da eskimiş demiryolu altyapısı nedeniyle tren kazaları diğer ülkelere kıyasla daha yaygın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir