Mete Gazoz Dünya Şampiyonu: Olimpiyatlar İçin Kota Kazandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda Mete Gazoz finalde Kanadalı rakibi Eric Peters’i 6-4 yenerek altın madalyaya ulaştı. Mete Gazoz dünya klasmanında 12. sırada bulunuyor.

Haber Merkezi / Türkiye, Almanya’da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonasında 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. 2021’de Tokyo Olimpiyatları’nda şampiyon olan Mete Gazoz, okçuluk branşında Türkiye’nin olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazandırmıştı.

Şampiyonada Mete Gazoz, Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’tan oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı dünya ikincisi oldu.

Türkiye, erkekler klasik yayda hem takım hem de bireyselde 2024 Paris Olimpiyatları’na kota elde etti.

Mete Gazoz, yarı finalde karşılaştığı Brezilyalı Marcus D’Almeida’yı 28-28, 29-29, 28-28, 27-28 ve 28-29 setler sonucu 6-3 mağlup ederek finale yükselmişti. Mete Gazoz, çeyrek finalde karşılaştığı Şili’den Ricardo Soto’yu 6-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmıştı.

Turnuvanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Gazoz’u tebrik etti: Olimpiyat şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonu da olarak bizleri gururlandıran Mete Gazoz’un başarılarının devamını diliyorum.

Mete Gazoz kimdir?

1999 doğumlu Mete Gazoz eski milli okçu Metin Gazoz ve İstanbul Okçuluk Kulübü Başkanı Meral Gazoz’un oğlu olarak bu sporla erken yaşta tanıştı.

İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Mete Gazoz, uluslararası spor kariyerine 14 yaşında başladı.

2020’de Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’nin bu alandaki ilk olimpik altın madalyasını kazandı. 2022’de Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir