Ordu: Ulugöl Tabiat Parkı

Ulugöl Tabiat Parkı; Ordu’nun Gölköy İlçesi, Haruniye mevkisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 26.56 hektarlık alana sahiptir.

Ulugöl Tabiat Parkı; Ordu il merkezine 74 km., Mesudiye ilçe merkezine 64 km., Gölköy ilçe merkezine ise 14 km. uzaklıktadır.

Ulugöl Tabiat Parkı, temiz hava, sessizlik, doğanın görsel çekiciliği vb. nedenlerle tercih edilmektedir. Özellikle orman, dağ ve su peyzajlarının hakim olduğu kırsal rekreasyon alanlarında yer alan günübirlik kullanım ve çadırlı kamp alanları; dağcılık, avcılık, su sporları, doğa araştırması vb. aktiviteler için yoğun olarak kullanılmakta ve genellikle ekonomik açıdan sorunlu kent halkına maliyeti düşük rekreasyonel aktiviteler olanağı tanıyan hizmetler sunmaktadır.  Ayrıca alanda fotoğrafçılık, fauna-flora gözlemciliği, doğa yürüyüşü, bisiklet sporu, konaklama imkanları bulunmaktadır.

Küçük bir alan olmasına karşın Tabiat Parkı’nda habitat çeşitliliği bulunmaktadır. Sazlık bitkileri, sucul bitkiler, eğreltiler, çayır-mera alanı, seyrek ağaçlık alan, ormanlık alan olmak üzere tür zenginliği oldukça fazladır. Hakim orman tipi  Kayın, Gürgen, Meşe, Akçaaağaç, Kızılağaç, Üvez ; İbrelilerden ise Sarıçam ve Porsuk gibi ağaçlar bulunmaktadır.

Tabiat Parkı’nda memelilerden Kurt, Tilki, Yaban Domuzu, Kirpi, Sincap ve omurgasızlardan Solucan, Çekirge Türleri, Karınca Türleri eklembacaklılardan Sinek Türleri ve Sülükler bulunmaktadır.

 

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir