Ordu: Çınarsuyu Tabiat Parkı

Çınarsuyu Tabiat Parkı; Ordu’nun Ünye İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 6,72 hektarlık bir alana sahiptir.

Tabiat Parkı, Doğu Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bir konumda yer alması, ulaşım kolaylığı ve çeşitliliği, gerekse sahip olduğu doğal kaynak değerlerinden dolayı özellikle hafta sonları çok sayıda ziyaretçi çekmektedir.

Tabiat Parkı’nın en önemli kaynak değeri hiç şüphesiz alanın kuzeyindeki Karadeniz kıyısı boyunca yer alan doğal kumsalı olarak ön plana çıkmaktadır.

Tabiat Parkı içerisinde yer alan plantsyon orman dokusu, kumsal yapısı ve dereler ile alan içerisindeki Kır Evleri (Bungalov) Kamp Alanları, İdare Binası, Satış Noktası (market, fırın, çay ocağı vb.), Kır Lokantası, idari birimler ve günübirlik kullanım alanları birlikte düşünüldüğünde alana dışarıdan gelen ziyaretçiler alanı daha uzun süreli kullanabilmektedir.

Çınarsuyu Tabiat Parkı, orman, kumul ve dere gibi faunistik yapıyı çeşitlendiren ve zenginleştiren özellikli habitatlara sahiptir.  Alanda yapılan arazi çalışmaları ve literatür kaynaklarının taranması sonucunda 88 familya, 254 cins ve bu cinslere ait 315 takson tespit edilmiştir.

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir