Orçun Sonat Kimdir? Hayatı, Filmleri

1 Ocak 1941 yılında Samsun’da dünyaya gelen Orçun Sonat, 24 Şubat 2007 yılında Ankara’da hayatını kaybetti. Asıl adı Orçun Alkan olan Orçun Sonat’ın naaşı Kurtköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İlkokuldan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’ne giren Orçun Sonat, Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu’nu bitirdikten sonra Üsteğmen rütbesiyle görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 1969 yılında ayrıldı ve tiyatroya geçti.

Lale Oraloğlu tiyatrosunda profesyonel sanat yaşamına başlayan Orçun Sonat, 4 yıl süreyle aynı tiyatroda oynadı. 1971’de yapımcılığını Lale Oraloğlu’nun yaptığı “Bir Kadın Tuzağı” filmiyle sinemaya geçen Orçun Sonat, ilk önceleri ikinci derecede rollerde gözüktü, sonra baş rollere yükseldi.

Orçun Sonat, 1974’te yapılan Antalya Altın Portakal Film Yarışması’nda Hülya Koçyiğit ile baş rolleri paylaştıkları, Orhan Kemal’in romanından uyarlanan “Sokaklardan Bir kız” adlı filmdeki rolüyle, “En iyi yardımcı erkek oyuncu” ödülünü kazandı.

1980’de tekrar Oraloğlu Tiyatrosu’na ortak olan Orçun Sonat, sonraki yıllarında televizyon dizilerinde rol aldı.

Orçun Sonat’ın rol aldığı film ve dizilerden bazıları: Acı Kader, Ah Koca Dünya, Asi Kalpler, Aşka Selam Kavgaya Devam, Aşkların En Güzeli, Ölüm Bebekleri, Ölümle Sevişenler, Süper Adam Kadınlar Arasında, Süpermen Geliyor, Asiye Nasıl Kurtulur, Hazreti Ömer, Mahpus Sevişmek Bir Dakika, Sokaklardan Bir Kız, Tamam Mı Devam Mı, Yaşamak Daha Zor, Ye Kürküm Ye,

Arabacının Aşkı, Beş Dakikada Beşiktaş, Hayatın Gerçek Tadı, Dolandırıcı Aşıklar, Ölmeyen Şarkı, Onu Kötü Vurdular, Şahit, Uyanış, Baskın, Sekiz Sütuna Manşet, Çöp, Sürgün, Deli Balta, Geceler, Kavak Ailesi, Su Gibi Berrak, Üç Kişilik Dünya, Gizli Aşk, Güzel Günler, Sibel, Mualla, Şampiyon, Bize Ne Oldu, Gurbet Sancısı, Kiralık Kadın.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir