Okan Buruk’tan “Manchester United” Açıklaması: Hedefimiz Kazanmak

Şampiyonlar Ligi’nde hafta içi karşılaşacakları Manchester United maçına ilişkin değerlendirmede bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “İlk maçı Manchester United’a karşı deplasmanda kazandık. Psikolojik anlamda bu bizim için bir üstünlük. Bunu tekrar aynı şekilde ortaya koymak istiyoruz” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Taraftarımızla beraber biz de heyecanlıyız. Uzun zamandır bu maçı bekliyorlar. Hedefimiz her zamanki gibi aynı oyunu oynamak, aynı istek ve arzuyu sahaya koymak. Maç ayırt etmiyoruz. Bayern Münih ve Alanya maçı bizim için fark etmiyor. Manchester United maçı da aynı şekilde olacak. Hedefimiz kazanmak.”

Süper Lig’in 13. hafta maçında Galatasaray ile Alanyaspor, Ali Sami Yen’de karşı karşıya geldi. Sahadan 4-0 galip ayrılan Galatasaray, Süper Lig’de maç fazlasıyla yeniden liderliğe yükseldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Okan Buruk’un açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

“Sevindirici yanlardan biri topa sahip olmamız. Maçın başından sonuna kadar birçok şeyi top bizdeylen ve rakipteyken doğru yaptık. Konsantrasyonumuz, dizilişimiz, rakibi karşılamamız, baskımız, top bizdeyken sahaya yayılışımız çok iyiydi. Top bizdeyken de çok iyi işler yaptık. Bu, istatistiklere de çok net bir şekilde yansıdı.

Ceza sahasında topla buluşma, gol beklentisi, attığımız dört golün dışında birçok pozisyonu da gole çevirebilirdik. Maça başlayan ve oyuna sonradan giren de aynı mantalite ile oynadı. Bu da bizim için çok önemli ve değerliydi. Maçı çok ciddi bitirdik. Skor aldığınız yerde bile aynı istek, ciddiyet ve konsantrasyonla birlikte maçı olumlu şekilde geçirdiğimizi düşünüyorum.

Güzel maç izlettik. Bize yakışan bir oyundu. Sonlandırmada zorluk yaşıyorduk. Bunu bugün bir nebze kırdık. Bu yüzden skor ve oyuncu performansı olarak mutluyum. Yeni oynayanlar vardı. Uzun zaman sonra oynayan birçok oyucumuz, kadroda olumlu mesaj verdi. Tek üzücü yanı Davinson’un ayağında ayrısı oldu. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Günün tek üzücü yanı böyle bir şeyle karşılaşmamız. Umarım önemli bir şey yoktur ve bir sonraki maça yetişir.

“Hedefimiz kazanmak”

Bu maç sonuç ne olursa olsun diğer maç sonuçlarıyla alakalı. Hiçbir şey bitmiyor. Amacımız avantajı yakalamak. Bu avantajı yakalamak içinse kendi sahamızda kazanmamız gerekiyor. Kazanarak bitirirsek Avrupa’yı garantiliyoruz ve son maç için büyük bir avantaj oluyor. Kazanmadığımız takdirde yine her şeyin son maça kaldığını görüyoruz. Buradaki maç bizim için büyük bir fırsat.

İlk maçı Manchester United’a karşı deplasmanda kazandık. Psikolojik anlamda bu bizim için bir üstünlük. Bunu tekrar aynı şekilde ortaya koymak istiyoruz. Taraftarımızla beraber biz de heyecanlıyız. Uzun zamandır bu maçı bekliyorlar. Hedefimiz her zamanki gibi aynı oyunu oynamak, aynı istek ve arzuyu sahaya koymak. Maç ayırt etmiyoruz. Bayern Münih ve Alanya maçı bizim için fark etmiyor. Manchester United maçı da aynı şekilde olacak. Hedefimiz kazanmak.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir