Okan Buruk: Daha İyisini Yapabilecek Kapasitemiz Var

Beşiktaş karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Galatasary Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Maç kazanmaya odaklanmamız gerekiyor. Güçlü bir lig. Beşiktaş’ın 11’e 10 kaldıktan sonra kalitesini gördük. Burak Hoca ve takımı eksik kaldıktan sonra iyi reaksiyon verdi. Onları da tebrik etmek istiyorum. Bizim daha iyisini yapabilecek kapasitemiz var” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Milli takım sonrası zordur. Yeni toparlanıyoruz. Dönen oyuncuların adaptasyonu her takım için zor. Biz bu süreci kazanarak devam ettik.”

Süper Lig’in 9. hafta karşılaşmasında Galatasaray ile Beşiktaş, Ali Sami Yen’de karşı karşıya geldi. Hakem Halil Umut Meler’in yönettiği karşılaşmadan Galatasaray, 2-1 galip ayrıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Buruk’un açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

“30 dakikada çok muhteşem bir oyun vardı. 11’e 11 iken rakibe üstünlük kurduk. 11’e 10’dan sonra oyuncularımın kafasında nasıl olsa kazanırız, önümüzde önemli bir maç var düşüncesi oldu. Zaman zaman bunu gördük. Maçın başında rakibe olan baskımızı ve dinamizmimizi zaman zaman kaybettik. Rakibe fazla pozisyon vermedik. Maçın sonuna kadar rakibimize iki şut şansı verdik. Biri gol oldu zaten. Rakibimize zaman zaman gereksiz bir şekilde bıraktık. Adam paylaşımında sıkıntı yaşadık.

Chamberlain girdikten sonra kenardan içeriye çok boş gelerek almaya çalıştı. Orada takiplerde zorlandık. Orta sahamızın öne doğru baskıları yüksek şekilde olması gerekiyordu. Burada sıkıntı yaşadık. Bugün bizim için genel olarak baktığımızda bitiriciliğimiz yeterli değildi. Rakip ceza sahasına rahat gittik. Son pasları doğru atamadık, ortaları doğru atamadık. Çalımı doğru yere atamadık. Bizim kalitemizde takımın bunları daha iyi yapması gerekiyor. Şut sayısı neredeyse 30’a yaklaşmış ama kaç tanesi bizim istediğimiz kalitede oldu, bunun net bir analizini yaparak çalışacağız.

Muhteşem taraftarımızın koreografisi muhteşemdi. Verdiği destek takımla birlikte olan enerjileri harikaydı. Stadı doldurdular. Takımlarına, oyunculara, oyuna ve bize güveniyorlar. Taraftarlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Biz de takım olarak onların hak ettiği başarıları kazanmak istiyoruz. Rekorların üstünde durmuyoruz. Maç kazandıkça rekorlar ortaya çıkıyor. Maç kazanmaya odaklanmamız gerekiyor. Güçlü bir lig. Beşiktaş’ın 11’e 10 kaldıktan sonra kalitesini gördük. Burak Hoca ve takımı eksik kaldıktan sonra iyi reaksiyon verdi. Onları da tebrik etmek istiyorum. Bizim daha iyisini yapabilecek kapasitemiz var.

Milli takım sonrası zordur. Yeni toparlanıyoruz. Dönen oyuncuların adaptasyonu her takım için zor. Biz bu süreci kazanarak devam ettik. Bu anlamda çok mutluyum.

Icardi kenara geldi. Ben de değiştirmeyi düşündüm. Bir şeyi olmadığını söyledi. Bandajını çıkarttırdı. Topuğunda bir ağrısı vardı; ama devamında ağrı bandaj çıktıktan sonra daha çok arttı. Soyunma odasında da ağrısı vardı. Yener Hoca kontrollerini yaptı. Bir MR çekilecek. MR’dan sonra en doğru şekilde değerlendirilecek.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir