Nuriye Gülmen İle Yasemin Karadağ’a 10’ar Yıl Hapis Cezası

İhraç edildikten sonra “işimi istiyorum” eylemi yapan ve tutuklu yargılanan Nuriye Gülmen ile aynı davada yargılanan Yasemin Karadağ’a 10’ar yıl hapis cezası verildi. Duruşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu da katıldı.

İstanbul’un Okmeydanı semtinde bulunan İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve KHK ile görevinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen’in aralarında bulunduğu 4 kişinin yargılanmasına İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu.

Hakkında talimatla açlık grevi yaptığı öne sürülen Nuriye Gülmen savunmasında “Hak arama eylemlerimizin başına “örgüt talimatı” eklenerek yaptıklarımız suç olarak gösterilmeye çalışılıyor” dedi.

“Direnişimize karşı açık bir şekilde düşman hukuku uygulandı. Gözaltına alındık, işkence gördük, hakkımızda davalar açıldı, tutuklandık. Bu saldırıların nedeni, siyasal iktidarın içinde bulunduğu krizdir. “Terör” deyince akan sular duruyor. Oysa hukuki bir kavram bile değil. Her ülke, kendine tehdit olarak gördüğünü “terörist” olarak tanımlıyor. Bir kere “terörist” dedikten sonra, yapacağınız her şeyi meşrulaştırıyorsunuz.

“Dünyada “terör” suçlarından tutuklu olanların sayısı bakımından dünyada ilk üçteyiz. Fakat hala “terör” operasyonları yapılıyor, nerdeyse her hafta yüzlerce insan gözaltına alınıyor. Asıl insanlık onurumuza saldıranların yaptığı şey terördür.

“Asıl terörizm; devletin tüm imkanını halka karşı kullanmasıdır, herkese potansiyel “terörist” muamelesi yapmasıdır. Yargı, doğrudan AKP iktidarının sopası haline geldi. Oysa hukuk aynı zamanda burjuva devletine meşruluk kazandırılması için bir araç niteliğindedir.”

Yasemin Karadağ da “Grup Yorum Halktır Susturulamaz, diye slogan atmışım. Ben Grup Yorum’un konserinde sahneye bile çıktım. Milyonlar bu sloganı atıyor, suç mu? Yasalara uyma konusunda kararlılık göstermenizi adil olmanızı istiyoruz. Tahliye ve beraatımızı istiyoruz” dedi.

Mahkeme bugünkü duruşmada nihai kararını açıkladı ve Karadağ ile Gülmen’in “DHKP-C üyeliği” suçlamasından mahkumiyetine hükmetti.

Mahkeme kararını açıklamasının ardından duruşmadaki izleyiciler karara tepki gösterdi. Bir süre mahkeme içerisinde bekleyen izleyiciler, polis tarafından duruşma salonu dışına çıkarıldı. 5 kişilik bir grup ise mahkeme salonu önünde bir süre yerde oturduktan adliyeden ayrıldı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir