Nenad Bjelica: Önümüzde Yapacak Çok Daha İşimiz Var

MKE Ankaragücü galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, “Her antrenör yeni bir şey getirir, takıma bir şey katmaya çalışır. Oyuncular da benimle burada çalışma fırsatı buldu. Bunu kesinlikle bir şeyi eleştirmek için söylemiyorum ama bugün maça baktığınızda belki 60 dakikadan sonra yorulan bir takım gördük, belki biraz daha maça hazırlık aşamalarında seriyi yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Çalışmaya istekli bir oyuncu grubu görüyoruz, biz de bunun karşılığını vermek istiyoruz. 2 ayda oyuncuların 4 antrenör değiştiğini görüyorsunuz, bu mental olarak hiçbir oyuncu için kolay değil. Benimle beraber çalışan oyuncuların neler ve neden istediğini gördüklerini görebiliyorum. Önümüzde çalışmaya yönelik çok zaman olacak. Skordan memnun olduğumu söyleyebilirim ama futboldan tabii ki memnun değilim. Önümüzde yapacak çok daha işimiz var ve bunu yapabilecek kadroya sahibiz”

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, MKE Ankaragücü maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Bjelica’nın açıklamaları şöyle:

“Uzun bir aradan sonra biz de 3 puanı almış olduk. İlk yarı özelinde baktığınızda sanki maça endişeli başladık gibiydi, göstermek istediklerimizi gösterememiştik. Kırmızı karttan sonra işimiz biraz kolaylaştı. Kazanmak hiçbir zaman olmadığı gibi bugün de kolay değildi ama kazandık. İkinci yarı zaten lehimize olarak bitmiş bir maçtı. İlk golden sonra aslında ikinci golü rahatlayıp bulabildik. Sakatlık yaşayan oyuncularımızın da geri döndüğü bir maç oldu. Serkan Asan uzun bir ara vermek zorunda kalmıştı, tekrar bizimle beraber olabildiği için çok mutluyuz.

Maça genel olarak baktığınızda 3-4 tane genç oyuncuyu aynı anda sahaya sürmek kolay değil. Onların da katılması için daha iyi bir takım olmalı önce. Teknik heyet olarak 3-4 genç oyuncunun aynı anda sahada olmasını doğru bulmuyoruz. Bugün Arif Boşluk’a şans verdik, o ve takım arkadaşlarıyla beraber uzun zaman sonra kazanamama serisini sona erdirdik. Bugün Arif’e şans geldi, sonraki maçlarda diğer genç oyunculara şans verebiliriz. Onlar da tabii ki daha çok çalışmaya devam etmeliler.

Takımın geneline baktığınızda kanat oyuncularıyla biraz sıkıntı yaşadığımızı görebiliriz, sakatlık yaşayan oyuncuların birçoğu bu bölgeden. Edin Vişça sakatlıktan yeni döndü, 90 dakikayı çıkartabilecek durumda değil. Mahmoud Trezeguet de yine aynı şekilde sakatlık yaşıyor. Bugün maça baktığınızda 3-5-2 dizilişi ile oynamayı tercih ettik, maça bu şekilde başladık. Bir antrenör takımın ihtiyaçlarına göre kendini adapte ederek maça çıkabilmeli. O an takımın ihtiyacı olduğu sistem neyse öyle oynamalısınız, bugün takımın ihtiyacı bu şekildeydi o yüzden böyle oynadık.

Her antrenör yeni bir şey getirir, takıma bir şey katmaya çalışır. Oyuncular da benimle burada çalışma fırsatı buldu. Bunu kesinlikle bir şeyi eleştirmek için söylemiyorum ama bugün maça baktığınızda belki 60 dakikadan sonra yorulan bir takım gördük, belki biraz daha maça hazırlık aşamalarında seriyi yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çalışmaya istekli bir oyuncu grubu görüyoruz, biz de bunun karşılığını vermek istiyoruz.

2 ayda oyuncuların 4 antrenör değiştiğini görüyorsunuz, bu mental olarak hiçbir oyuncu için kolay değil. Benimle beraber çalışan oyuncuların neler ve neden istediğini gördüklerini görebiliyorum. Önümüzde çalışmaya yönelik çok zaman olacak. Skordan memnun olduğumu söyleyebilirim ama futboldan tabii ki memnun değilim. Önümüzde yapacak çok daha işimiz var ve bunu yapabilecek kadroya sahibiz.

Anastasios Bakasetas takımımız için çok önemli bir oyuncu. Lider ve karakterli bir oyuncu. Geçen sene takımın yaşadığı mutlulukta pay sahibi olmuş bir isim. Yeniden taraftarımızı mutlu edebilecek bir oyuncu. Bugün bizimle beraber değildi ama Siopis, Trezeguet ve Denswil de bizimle beraber değildi. Ben hiçbir zaman eksik oyunculardan şikayetçi olan bir antrenör olmadım, olmamaya da devam edeceğim. Bugün sahada olan tüm oyuncularımız elinden geleni yaptı. İyi bir mücadele vermeye çalıştılar ve ben de onları galibiyetten ötürü kutluyorum.

Yapacağımız işler var tabii ki. Bunun üzerine çalışıyoruz. Sizin de bildiğiniz gibi aramızda sözleşmeleri bitecek kiralık oyuncularımız da var. Önümüzdeki sezon için çalışıyoruz. 6-8 oyuncu ile sözleşme imzalamak istiyoruz. İyi bir takım oluşturacağımıza eminiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir