Nenad Bjelica: Bütün Planları Kazanmak Üzerine Yaptık

Beşiktaş galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, “Maçın tek hedefi kazanmaktı. Bütün planları kazanmak üzerine yaptık. Larsen, milli aradan sonra 7 gün idman yapma fırsatı bulamamıştı. Eren ise milli arada bizimle beraberdi. Son maça bakacak olursanız yaptığımız değişiklikler de vardı” dedi ve ekledi:

Haber Merkezi / “Doğucan aramızdan ayrıldı, yeni transfer Mendy’i oynattık. Enis Destan yerine Onuachu’dan faydalanmaya çalıştık. Yeni gelen oyuncularımızı oynatarak hedeflerimiz de vardı. Taze, hazır olduklarını düşünerek faydalanmaya çalıştık ve çok büyük fayda gösterdiler. Mendy ve Onuachu çok büyük fayda sağladı. Gayet iyi bir oyun çıkardılar. Abdülkadir ve Bakasetas ile beraber gayet iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Abdülkadir değişikliğini de sakatlıktan dolayı yaptık. Değişiklikte amacımız 2-0’ı korumaktan ziyade 3. golü bulmaktı.”

Nenad Bjelica, açıklamasının devamında, “Takımı geri çekmek değil daha da öne çekmek adına değişiklik yapmıştık. Onuachu’yu sakatlığı sebebiyle değiştirdik. Santrafor çıktı, yerine başka bir santrafor girdi. Maçın özellikle son bölümünde orta sahada biraz düştüğümüzü görünce Berat ile orayı güçlendirmek istedik. Fountas değişikliğiyle beraber de kanatlarda fırsatlar yaratmaya ve hız kazanmaya çalıştık. İşler bugün bizim adımıza iyi gitti. Daha da iyi olabiliriz, daha da iyi oyun ortaya koyabiliriz. Daha da iyi olmak için hep beraber çalışıyoruz, mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor, Süper Lig’in 5. hafta maçında sahasında Beşiktaş’ı 3-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu. Karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa mücadeleyi değerlendiren Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica şunları söyledi:

Bugün hak ederek kazandığımız bir maç olduğunu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. 90 dakika boyunca maçı domine eden taraf bizdik. Belki ilk 20 dakikalık bölümde stadın tamamının dolu olduğunu düşününce belki endişeli bir görüntü vardı ama devamında oyunu domine ettiğimizi söyleyebilirim. Hem oyuncularımız, hem takım hem de kulüp olarak iyi bir galibiyet aldık ve çok mutluyuz.

Transfer sezonunun son bölümünde aramıza kattığımız isimler çok önemli oyuncular. Onların katılımı ile beraber rekabeti artırdık. Bu da takım içinde çok büyük fayda sağladı. Bugün 21 kişilik bir kadromuz vardı, 5 oyuncumuzu dışarıda bırakmak zorunda kaldık. 3 oyuncumuz da sakattı. Bu, iyi bir kadromuzun olduğumuzu gösteriyor. Kamp özelinde de bütün arkadaşlarımızla beraber çok çalıştık. Büyük bir fedakarlık örneği gösterdiler. Şimdi de bunun meyvelerini toplama zamanı.

Abdülkadir Ömür maçın ilk yarısında kasığında bir ağrı hissetti. Devre arası onunla konuştuktan sonra risk almak istemedik. Paul Onuachu da ilk yarıda bileğinde bir ağrı hissetti, devam etmek istediğini ifade etmişti. İkinci yarının hemen başlangıcında ağrısının arttığını gördük ve 2 dakika sonra oyundan aldık. Nicolas Pepe, takımla beraber antrenman yapma fırsatı bulamamıştı.

Geçen sezonun son bölümlerini sakat geçirdiğinden dolayı hazırlanabilmesi için belli bir süreye ihtiyacı olacak. En kısa zamanda takımımıza katmak için çalışıyoruz. Hüseyin Türkmen’in 5 haftalık bir toparlanma süreci olacak. O da ondan sonra takıma katılacak. Fernandez’in de bir sonraki milli arada takımla beraber çalışmasını bekliyoruz. Orsic’in de Şubat ayı ile beraber takıma katılacağını düşünüyoruz.

Beşiktaş gibi iyi bir rakibe karşı oynuyorsunuz. Böylesine rakiplere karşı acı çekmek normaldir. Ortaya direnç koymanız lazım. Takımımıza baktığınızda elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını görebilirsiniz. Böyle devam ettiğimiz sürece rakip fark etmeksizin her maçı kazanmaya hazırız. Bu seviyede devam etmeliyiz. Mutluyuz, 3 gol attık ve rakibe gol fırsatı vermedik. Savunmada bütünlük örneğini de gösterdik. Acı çekerek, fedakarlık yaparak kazanıyorsunuz çünkü acı çekmeden maç kazanamazsınız. Biz de bunun örneğini gösterdik.

Bugüne özel bir duran top çalışmamız yoktu aslında ama takımımızın gerçekten uzun boylu olduğunu biliyorsunuz. Aramıza katılan oyuncularla beraber gayet uzun bir takımımız oldu. Duran toplarda bunun meyvesini alabileceğimizi biliyorduk. Önümüzdeki maçlarda rakiplerimizi şaşırtarak bu konuda fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz.

Maçın tek hedefi kazanmaktı. Bütün planları kazanmak üzerine yaptık. Larsen, milli aradan sonra 7 gün idman yapma fırsatı bulamamıştı. Eren ise milli arada bizimle beraberdi. Son maça bakacak olursanız yaptığımız değişiklikler de vardı. Doğucan aramızdan ayrıldı, yeni transfer Mendy’i oynattık. Enis Destan yerine Onuachu’dan faydalanmaya çalıştık. Yeni gelen oyuncularımızı oynatarak hedeflerimiz de vardı. Taze, hazır olduklarını düşünerek faydalanmaya çalıştık ve çok büyük fayda gösterdiler. Mendy ve Onuachu çok büyük fayda sağladı. Gayet iyi bir oyun çıkardılar. Abdülkadir ve Bakasetas ile beraber gayet iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum.

Abdülkadir değişikliğini de sakatlıktan dolayı yaptık. Değişiklikte amacımız 2-0’ı korumaktan ziyade 3. golü bulmaktı. Takımı geri çekmek değil daha da öne çekmek adına değişiklik yapmıştık. Onuachu’yu sakatlığı sebebiyle değiştirdik. Santrafor çıktı, yerine başka bir santrafor girdi. Maçın özellikle son bölümünde orta sahada biraz düştüğümüzü görünce Berat ile orayı güçlendirmek istedik. Fountas değişikliğiyle beraber de kanatlarda fırsatlar yaratmaya ve hız kazanmaya çalıştık. İşler bugün bizim adımıza iyi gitti. Daha da iyi olabiliriz, daha da iyi oyun ortaya koyabiliriz. Daha da iyi olmak için hep beraber çalışıyoruz, mücadele ediyoruz.

Hakemle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Çok gereği olduğunu da düşünmüyorum. Taraftarlarımız bize bu şekilde destek verdiklerinde, yanımızda olduklarında başaramayacağımız hiçbir şey yok. Hem maç öncesi, hem maç sırası hem de maçtan sonra yapılan destek bize çok güç veriyor. Oyuncularımız da bu desteğe karşılık verebilmek adına sahada ölümüne mücadele ediyor. İnanılmaz bir destek verdiler.

Takımın agresifliğinden gayet memnunum. İyi bir oyun ortaya koyduk. Hem biz hem siz takımın sezon öncesi kampında nasıl çalıştığını gördük. Sıkı çalışmanın meyvelerini alıyoruz diye düşünüyorum. Form yakaladığınızda çok büyük şeyler başarabiliyorsunuz. Halen daha önümüzde gelişeceğimiz alanlar var. Son 15 günlük süreçte özellikle aramıza kattığımız oyuncularımızın da çok büyük payı var bunda. Onlar ve elimizdeki oyuncularla çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyorum.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir