Muğla: Usuluk Koyu Tabiat Parkı

Usuluk Koyu Tabiat Parkı; Muğla’nın Bodrum İlçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tabiat Parkı, 14,30 hektar alanı kaplamaktadır.

Usuluk Koyu Tabiat Parkına Muğla-Milas-Bodrum karayolunun 40. km’sinden ayrılan yol ile ulaşım sağlanmaktadır. Tabiat Parkı Muğla’ya 103 km., Bodrum’a 8 km., Milas’a ise 40 km. mesafededir.

Usuluk Koyu Tabiat Parkı, sahip olduğu doğal kaynak değerleri ve bilhassa açık hava rekreasyonu yönünden farklı ve zengin bir potansiyele sahip olması ve günlük hayatın stresinden uzaklaşmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin dinlenme ve eğlenme ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Orman ve deniz peyzajının eşsiz güzelliklerini barındıran tabiat parkında hakim ağaç türünü doğal yayılışlı Kızılçamlar ile çevrede ender rastlanan Akdeniz maki toplulukları oluşturmaktadır. Kızılçamın yanı sıra yabani zeytin, sandal ve pırnal meşesi tabait parkında bulunan diğer türlerdir.

Bodrum İlçe merkezine en yakın tabiat parkı olan Usuluk Koyu, bakir kumsalı, masmavi denizi, kent gürültüsünden ve kirliliğinden uzak temiz havası ile insanların dinlenmesine ve rekreasyonel etkinlikler yapmasına olanak sağlayan nadide alanlardan biri olup, tabiat parkından yöre insanının ve yerli/yabancı turistlerin özellikle yaz sezonunda günübirlik olarak rekreasyon amaçlı faydalanmaktadır.

 

 

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir