Millet İttifakı’nın Adayını Açıklamasına AK Parti Ve MHP’den İlk Tepkiler

CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunun ilan edilmesinin ardından, AK Parti ve MHP’li siyasetçiler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdiler.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İP Müdüresi Meral Akşener oyun kurayım derken oyuna düştü. Ölüyü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar, dedi. Sonra ölüyü görünce sıtmaya razı oldu. Kumar masasına geri döndü. Yani Batı yakasında değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalıkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Bülent Turan “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun, en iyi hakem millettir” dedi ve ekledi: Ancak tek parti ve darbe dönemleri hariç iktidar olamayan CHP adayının Milli Görüş’ün güya temsilcisi SP’de açıklanması SP için tarihi utançtır. Sonuç ne olursa olsun, bu durum ömür boyu yüzlerine çarpılacak!”

MHP MYK Üyesi ve Adana Milletvekili Muharrem Varlı, “Kumar masası kuruldu, noter onayı ile Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı oldu” dedi.

AK Parti Milletvekili ve Grup Disiplin Kurulu Başkanı Yusuf Başer “Kavgalı eve kız verilmez. Kendi içinde bu kadar ihtilaflı bir yapıdan millete ve memlekete hayır gelmez” dedi.

MHP Milletvekili Yücel Bulut, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yüz ifadesine dikkat çektiği bir fotoğraf paylaştı. AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş ise bugünkü Millet İttifakı toplantısını 46 yıl önceki Güneş Motel pazarlıklarına benzetti.

MHP İstanbul İl Başkanlığı, Devlet Bahçeli’nin Millet İttifakı’nı eleştirdiği eski bir konuşmayı paylaştı. AK Parti Milletvekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Can, “Bizim tek rakibimiz kendimiz…” paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde bir araya geldi.

Saat 16.00’da başlayan liderler toplantısı yaklaşık 4,5 saat sürdü. Liderler Saadet Partisi Genel Merkezi’nden kalabalığın önüne çıktı.

SP Lideri Karamollaaoğlu, “Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. Vefat eden bütün kardeşlerimize cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birçok şehirde neredeyse bina ayakta kalmadı. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini biliyorsunuz. Hava biraz soğuk. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı duyurmayı bir görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıkladı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir