MGM Duyurdu: Sağanak Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı, hava sıcaklığının ise ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyredeceği açıklamasında bulundu. 

Haber Merkezi / Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu; Çanakkale’nin doğu ve Balıkesir’in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı; diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Marmara’nın güney ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, rüzgarın batı ve güneybatı; kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Denizlerimizdeki hava durumu

Karadeniz; Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, doğusu güneybatıdan 3 ila 5, Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğu akşam kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Marmara; Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

Ege; Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege’de doğu ve güneydoğu, ilk saatlerde kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4, Güney Ege’de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Akdeniz; Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatı, batısı kuzeybatıdan, Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi.

Van Gölü; Hava Durumu: Az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,75 m; Görüş: İyi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir