Meme hakkında bilmeniz gereken her şey?

Tüm insanların göğüslerinin dış görünüşü temelde aynıdır; ancak göğüslerin boyutu, şekli ve işlevi cinsiyetler arasında önemli ölçüde farklılık gösterir.

Kadın göğsünün önemli kısımları şunları içerir:

  • Göğüs; Memenin daha büyük, daha belirgin kısmı tipik olarak giysiler yoluyla görülebilir. Bazı kültürler meme boyutunu cinsellikle ilişkilendirirken, diğerleri bir kadının göğüs büyüklüğünü olgunluk ve doğurganlığın bir işareti olarak görür
  • Areola; Meme ucunun etrafındaki bu dairesel alan tipik olarak daha koyu veya daha koyu pembe renkli bir cilde sahiptir. Menstrüasyon, menopoz ve hamilelikle ilişkili hormonal değişiklikler nedeniyle renk zamanla değişebilir
  • Meme Ucu; Memenin çıkıntılı ucu, meme başı, anne sütünün nihayetinde vücuttan aktığı ve çıktığı yerdir. Aynı zamanda birçok sinir ucunun bulunduğu yerdir. Tipik olarak her memede bir tane vardır, ancak nadir durumlarda birden fazla meme mevcut olabilir.

Ergenliğin başlangıcında, kadın üreme hormonları – özellikle östrojen – meme büyümesini yönlendirir. Erkeklere kıyasla kadınların daha büyük göğüs boyutunu gösteren bu hormonlardır.

Hamilelik sırasında, hormonların artması ve vücudun süt üretimine hazırlanması nedeniyle bir kadının göğüsleri büyüyecektir. Hamilelik sırasında memedeki normal değişiklikler, sıkılaşma, genişlemiş meme uçları, daha koyu meme uçları ve genişlemeye bağlı ciltte çatlakları içerebilir.

Bir kadının meme boyutu, doğum kontrol hapları, bantlar veya vajina içi cihazlar gibi hormon bazlı kontrasepsiyon kullanımına bağlı olarak da artabilir.

Erkeklerin ve kadınların göğüsleri arasındaki bir diğer fark, meme uçları ve çevre dokulardaki sinir uçlarının miktarıdır. Artan sinir uçları annelerde süt üretimini işaret eder ve ayrıca meme uçları uyarıldığında cinsel uyarılma için daha büyük bir şans sağlayabilir.

Kadın göğüsleri sorunlara daha yatkındır. Bu sorunlar şunları içerebilir:

  • Meme kanseri
  • İyi huylu meme topakları
  • Mastitis veya meme enfeksiyonu
  • Virginal meme hipertrofisi veya büyük memelerin erken gelişimi

40 yaşın üzerindeki kadınlar ayda en az bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmaya ve mamografi çektirmeye teşvik edilir. Meme kanseri ve diğer meme sorunlarının erken teşhisi, tedavi edilmesini kolaylaştırır.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir