Mekik Karın Yağlarını Yakar Mı?

Mekik, vücut ağırlığını kullanarak karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olan bir egzersizidir. Yapılması kolay ve oldukça popüler olan mekik, ekipman gerektirmeyen, hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için ideal bir egzersizdir.

Haber Merkezi / Mekik karın yağlarını yakar mı? Kısa cevap hayır.

Herhangi bir karın egzersizi karın yağlarını yakmaz. Yani, karın yağlarını eritmek için egzersiz yapıyorsanız ve neden iyi sonuç alamadığınızı merak ediyorsanız, o zaman artık nedenini biliyorsunuz.

Bununla birlikte, karın egzersizleri göbeği şekillendirmeye yardımcı olabilir. Mekik ve diğer karın egzersizleri sadece enine abdominis, rektus abdominis ve eğik kasları sıkılaştırmada ve güçlendirmede etkili olabilir.

Birçok kişi ne yazık ki mekik çekmenin karın yağlarını yakmaya yardımcı olabileceğini düşünür, daha sonra hayal kırıklığına uğrar. Aslında, karın yağlarını eritmek için aşırı egzersiz yaparsanız, boynunuzu ve belinizi incitebilirsiniz.

Karın yağlarından kurtulmanın tek yolu, tüm vücudunuzdaki yağları yakmaktır.

Karın yağlarını eritmenin en iyi ve en etkili yolu, beslenmeye dikkat etmektir. Beslenme, göbek yağlarını kaybetmemenizi belirlemede büyük rol oynar.

Karın yağlarını eritmek istiyorsanız, daha az kalori almanız gerekir. Örneğin, kalori alımınızı her gün 500 azaltırsanız, haftada en az bir 450 gr. verebilirsiniz.

Kalori alımınızı azaltmanın en iyi yollarından biri, karbonhidrat ve yağ alımını azaltıp, tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve baklagiller gibi düşük kalorili yiyecekler tüketmektir.

Ayrıca bal, şurup ve şeker gibi alkol ve şekerli maddelerin alımının sınırlanması.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir