Mehmet Şimşek İhtimalini Piyasalar Nasıl Karşıladı?

İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya, “Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğü haberleri borsada pozitif bir karşılık buldu. Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminde gerek bakan gerekse cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer alacağı beklentisi borsada yükselişi destekleyen en önemli haber akışı oldu diyebiliriz.” dedi.

Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş ise “Önümüzdeki dönem, ekonomi yönetiminin netleşmesi ve atılacak adımlar, piyasanın yönünü bulmasında belirleyici olacak. Şu anda piyasalar kredi veriyor ve özellikle döviz kurlarının daha esnek hale gelmesi ve TL’nin ölçülü değer kaybı da borsaya ilgiyi artırıyor” ifadelerini kullandı.

Seçimlerden dolayı uzun süredir baskı altında olan Borsa İstanbul seçim sonuçlarının netleşmesiyle rahatladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti hükümetlerinde uzun yıllar ekonomi yönetiminde görev alan Mehmet Şimşek ile görüştüğü haberi piyasalarda heyecan yarattı.

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tuna Çetinkaya, güvenin temin edilmesiyle birlikte yabancı yatırımcının borsaya dönebileceğini söyledi. Çetinkaya şöyle devam etti:

“Zaten 2 aydır seçimlerin etkisiyle baskı altında olan bir borsa vardı. Seçimin sonuçlanmasıyla yeni ekonomi yönetiminde kimler olacağı çok konuşulmaya başlandı.

Mehmet Şimşek’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü haberleri borsada pozitif bir karşılık buldu. Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminde gerek bakan gerekse cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yer alacağı beklentisi borsada yükselişi destekleyen en önemli haber akışı oldu diyebiliriz.”

Ata Yatırım Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Cemal Demirtaş ise “Önümüzdeki dönem, ekonomi yönetiminin netleşmesi ve atılacak adımlar, piyasanın yönünü bulmasında belirleyici olacak. Şu anda piyasalar kredi veriyor ve özellikle döviz kurlarının daha esnek hale gelmesi ve TL’nin ölçülü değer kaybı da borsaya ilgiyi artırıyor” dedi.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, “Piyasanın güvendiği isimler arasında yer alan Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminde yer alacağına dair haberler bankacılık endeksi üzerinde olumlu etki yarattı ve genele yayılan bir yükseliş hareketini görmekteyiz” değerlendirmesini yaptı.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir