Mantar Glade Salatası, Malzemeleri, Hazırlanışı

Mantar glade salatası, şimdiye kadar gördüğünüz en muhteşem ve orijinal salatalardan biri. Salata o kadar etkileyici görünüyor ki tatmak için sabırsızlanacaksınız. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Haber Merkezi / Ortalama 50 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri

500 gram marine edilmiş mantar
300 gram haşlanmış tavuk eti
100 gram sert peynir
4 adet yumurta
2 adet patates
150 mililitre mayonez
1 adet havuç
1/3 bağ dereotu
Turşu

Hazırlanışı;

Malzemelerinizi hazırlayın başlayalım… Patatesi ve havucu yumuşayana kadar, yumurtayı pişene kadar, ayrı bir kapta tavuk göğsünü hafif tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.

Salatayı kolay çevirmek için geniş düz dipli bir kaseyi (veya tencereyi) streç filmle kaplayın. Marine edilmiş mantarları şapkaları aşağı bakacak şekilde dibe dizin.

Dereotunu ince ince kıyıp mantarların üzerine serpin. Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kesin ve bir sonraki katman olarak yerleştirin. Ağ şeklinde mayonez serpin.

Bir sonraki katman rendelenmiş havuç ve tekrar ağ şeklinde mayonez. Sert peyniri de ince bir rende üzerine rendeleyin ve bir sonraki katman olarak yerleştirin.

Yumurtaları küpler halinde kesin (veya diğer ürünler gibi ince bir rende üzerine rendeleyin) ve bir sonraki katman olarak yerleştirin. Ağ şeklinde mayonez serpin.

Patatesleri ince bir rende üzerine rendeleyin, turşuyuda aynı rende üzerine rendeleyin. Son kat olarak koyun ve mayonezle yağlayın.

Düz bir tabakla örtün ve salata kasesini mantarlar üstte olacak şekilde dikkatlice çevirin. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir