Mansur Yavaş, Ankara İçin Yeniden Aday Olduğunu Açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını açıklayan Mansur Yavaş, “Size güveniyorum, nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim” dedi ve ekledi:

“Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatma hakkımız yok. İnşallah seçime girip bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum.”

Yavaş, konuşmasının devamında, “Bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Hakça, adaletle ve yetim hakkını gözeterek, Ankara’yı hep birlikte bir 5 yıl daha yönetmeye var mısınız? Öğrencinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin yanında olup, zorlu ekonomik koşullarda dayanışma ile kentimizi yönetmeye var mısınız?

Sizlerle gurur duyuyorum. Burada yankılanan gür sesi herkesin duyduğuna yürekten inanıyorum. Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir hale hep birlikte getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlaması Yalın Konseri ve Atatürk Çocukları Parkı 1. Etap Açılış Töreni etkinliğinde konuştu. Mansur Yavaş’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Size söz veriyorum, bu dönemimiz bittiğinde bizden önceki 25 yılda yapılandan daha fazla yeşil alanı Ankara’ya kazandırmış olacağız.

Yaklaşık 4,5 yıldır bu kenti yönetiyoruz. Rozetsiz başkanlık yapıyoruz. Eski yönetim anlayışını tamamen değiştirdik. 4 bine yakın ihaleyi can yayınladık. İsrafı ortadan kaldırdık. Halkın parasını kendi cebimizdeki para gibi harcıyor ve hesabını veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapıyoruz.

Sel, yangın, afet, bunların hepsini yaşadık. Nerede bir afet varsa oraya en önce koşan bir devlet kurumu vardı. İşte o kurumun adı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ydi. Yüz akımız olan belediye personelimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Belediyenin gelirleri azalmasına rağmen hiçbir faaliyetimizi aksatmadan yerine getirdik. Seçimden önce söz vermiştik, Ankara halkını zengin edeceğiz demiştik. Bu sözümüzü yerine getirmek için belediyecilik tarihinin en büyük desteklerini verdik.

En çok oy veren yere değil, ihtiyacı olan yere hizmet götürüyoruz. Ankara halkının tertemiz parasını hayali, çöp projelerine gömmeyi adet haline getirdiler. Bizden de aynısını bekliyorlar. Yapmayacağız, çalmayacağız. Çalmadan da çalışılabildiğini herkese göstermeye devam edeceğiz.

Adaylığını açıkladı

Size güveniyorum, nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatma hakkımız yok. İnşallah seçime girip bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum.

Bu yolda benimle yürümeye var mısınız? Hakça, adaletle ve yetim hakkını gözeterek, Ankara’yı hep birlikte bir 5 yıl daha yönetmeye var mısınız? Öğrencinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin yanında olup, zorlu ekonomik koşullarda dayanışma ile kentimizi yönetmeye var mısınız?

Sizlerle gurur duyuyorum. Burada yankılanan gür sesi herkesin duyduğuna yürekten inanıyorum. Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir hale hep birlikte getireceğiz.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir