Mansur Yavaş, AK Parti’nin Anketlerinde De Önde Çıkıyor

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere günler kalırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Ankara’daki araştırmaların çoğunda mevcut belediye başkanı CHP’nin adayı Mansur Yavaş’ın önde olduğunu söyledi.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) “adaylarını çekecekleri iddialarına” da değinen Şen, “Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah partisinin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır” dedi.

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimlere günler kalırken, seçimlere ilişkin anket sonuçları gelmeye devam ediyor. Son olarak, CNN Türk’te yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, partisi tarafından yaptırılan son seçim anketinin sonuçlarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yapılan anketlerin çoğunda  Mansur Yavaş’ın önde çıktığını belirten Şen, “Ankara bir başkent. Başkent ışıltısını kaybetti, yavaşladı. Vatandaş buradan bakıyor. Anketleri ben de görüyorum. Anketlerinde çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında ise Sayın Turgut Bey önde çıkıyor. Biraz zamana ihtiyacımız var” diye konuştu.

Şen, “Adaylar daha yeni kendilerini ortaya koymaya başladılar. Biraz adayların sahada kendilerini göstermesini bekleyelim ve görelim diye söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Şen’in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: “İstanbul’da anketler ortada. Ben böyle tek tek rakamlar söylemeyeyim. Bu modern dönemde trafik bir çileye dönüşmüş. Yapılması gereken şey çilesiz bir şehir ortaya koymak. Metroları zamanında yaparsınız, hazır yapılmakta olana beton dökmezsiniz. Planlayarak gidersiniz.

Biz öyle şeyler yapmışız ki İstanbul’u durdursanız da durmuyor. Bir şeyler yapmışsınız yirmi senedir, otuz senedir orada. İkinci bir beş seneyi İstanbul kaldırmaz. Bizim gördüğümüz DEM seçmeni CHP’ye çalışıyor. Bizim analizlerimizde CHP tarafına kaymalar olduğu gözüküyor. Seçmen illa da partisinin adayı gibi düşünmek zorunda değil. Benim gördüğüm bir kısmının CHP tarafına doğru yöneldiği. İYİ Parti’de de öyle seçmeni.”

“Yeniden Refah Partisi’nin Anayasal hakkıdır”

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) “adaylarını çekecekleri iddialarına” da değinen Şen, “Zaman zaman benim duyduğum da oldu. Yeniden Refah partisinin kurumsal kararıdır. Cumhur İttifakı olarak devam etmeyi arzuladık biz. Aday çıkardı Yeniden Refah Partisi. Anayasal hakkıdır” dedi.

Şen, İzmir anketlerine ilişkin ise şöyle konuştu: İzmir’de de benzeri durum var. Hamza Dağ, İzmir’in en sevilen milletvekillerinden birisi. Genç olmasının getirdiği bir şey hem de Hamza Bey orada sürekli sokakta bulundu. Mesafeyi kapatıyor. Şöyle bir analiz yapalım. İzmir bir CHP şehri midir? Hayır. O bölge Demokrat Parti bölgesidir. İzmir 3 halkadan oluşuyor. 3.halkada oy oranımız yüksek. Hamza Bey 2. bölgede maksimum oy artırımını yapmak için çalışıyor.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir