Macron’dan Erdoğan’a “Rusya Yaptırımları” Uyarısı

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, “Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımlarının Türkiye üzerinden delinmesine karşı mücadele etmesini” talep etti.

Haber Merkezi / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Erdoğan’ın Macron ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdiği ve Macron’un görüşmede Türkiye’de yaşanan depremler nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtilmişti.

Açıklamada, Erdoğan’ın da Macron’a Fransa’nın sergilediği destek ve dayanışma için teşekkür ettiği kaydedilmiş ve “Görüşmede Türkiye-Fransa ilişkilerine dair hususlar da ele alındı” açıklamasıyla yetinilmişti.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Macron’un bugün Ukrayna savaşının birinci yıldönümü vesilesiyle gerçekleşen video konferans görüşmesinde Erdoğan’a yaptırımların delinmesine karşı mücadele vurgusu yaptığı belirtildi.

Macron’un, “Rusya’yı Ukrayna’ya saldırıları sona erdirmeye zorlamak için, üzerindeki baskı ve izolasyonun artırılması gerektiği” mesajı verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Macron’un Erdoğan’dan, “Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımlarının Türkiye üzerinden delinmesine karşı mücadele etmesini” talep ettiği de belirtildi.

Erdoğan-Putin görüşmesi

Erdoğan, öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, Erdoğan’ın “Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan adil bir barış tesis edilmesi gerektiğini belirttiği” kaydedilmişti.

Açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını samimiyetle istediklerini, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti” denildi.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir