Kışın Uyulması Gereken 13 Temel Cilt Bakımı İpucu

Havanın sıcaklık derecesi düştükçe cildiniz daha da hassaslaşır. Kış aylarında cildinizi korumakta zorlanıyorsanız, cildinizin nemini korumanıza yardımcı olacak birkaç kış yüz bakımı ipucumuz var.

Haber Merkezi / Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilecek 13 ipucunu sizler için hazırladık. Okumaya devam edin…

1. Ilık su

Sıcaklık düştüğünde sıcak duş çok cazip gelebilir. Ancak cildinizi seviyorsanız, sıcak duştan kaçınmanızı öneririz. Bunun yerine, ılık suyla duş alın. Sıcak duş cildinizi çabuk kurutur ve hemen nemlendirmezseniz cildinizde çatlaklar oluşur, kış egzaması dahi gelişebilir. Ayrıca, ılık duş aldıktan sonra cildinize nemlendirici uygulayın.

2. Nemli kalın

Kışın, evinizin içi veya dışı, hava daha kuru olur ve su vücudunuzdan kolayca buharlaşır. Bu nedenle, cildinizi nemli tutmanız gerekir. Evinizdeki nem seviyesini koruyun ve vücudun ihtiyacı olan suyu mutlaka alın.

3. Cilt bakım ürünlerini akıllıca seçin

Cilt bakım ürünlerinizi mevsim şartlarına göre değiştirmeniz gerekiyor. Kışın sağlıklı ve parlak bir cildin anahtarı hafif cilt bakım ürünleri kullanmaktır.

4. Cildinizi koruyun

Kışın dışarı çıkıyorsanız, cildinizi soğuk rüzgardan, kardan veya yağmurdan korumanız gerekir. Bu nedenle, eldiven ve şapka giyin, güneş koruyucu losyonunuzu unutmayın. Kışın, sıcak güneş ışınları hoş bir his verir, ancak UV ışınları cildinize yine de çok fazla zarar verebilir.

5. Cildinize çok fazla eksfoliye etmeyin

Cildin eksfoliye edilmesi ölü hücrelerden kurtulmaya yardımcı olur. Kış aylarında dikkatli olmalısınız çünkü kuru ve soğuk hava nedeniyle cilt bariyeriniz zaten tehlikeye girmiştir. Cildinizi haftada bir kez peeling yapmak iyidir. Bu, cilt yenilenmesini artırmaya ve daha iyi ürün emilimine  yardımcı olur.

6. Ellerinizi unutmayın

Ellerinizdeki cilt, vücudun diğer bölgelerindeki cilde kıyasla daha az yağ bezine sahiptir. Bu nedenle, elleriniz çatlamaya ve kaşınmaya daha eğilimlidir. Dışarı çıkmadan önce ellerinize nemlendirici uygulayın.

7. Ayaklarınıza iyi bakın

Ayaklarınızı nemlendirmek için gliserin bazlı kremler ve vazelin seçin. Ayrıca, nemlendiriciyi kolayca emmesi için ayaklarınızdaki cildi ara sıra eksfoliye ettiğinizden emin olun.

8. Islak giysileri çok uzun süre giymeyin 

Islak giysiler, cildinizi daha fazla tahriş eder ve kaşıntıya neden olur. Karda yürümek ve oynamak iyidir, ancak ıslak çorapları, pantolonları ve eldivenleri mümkün olan en kısa sürede çıkarmalısınız.

9. Cildi tahriş eden giysilerden kaçının

Kışın cilt son derece kırılgandır. Birçok insanın yüne alerjisi vardır, ancak kışlık ürünleri giymenin cazibesine karşı koyamazlar. Her zaman yüksek kaliteli yünden yapılmış kışlık giysiler seçin. Mümkünse, pamuktan yapılmış kışlık ürünleri tercih edin.

10. Güneş gözlüğünü yanınızdan ayırmayın

Bu öneri, özellikle yoğun kar yağışı olan yerlerde yaşayanlar içindir. Güneş ve kardan gelen parlama göz çevresindeki cilde zarar verebilir ve kahverengi lekelere, ince çizgilere neden olabilir. Bu nedenle, dışarı çıktığınızda güneş gözlüğü taktığınızdan emin olun.

11. Günlük cilt bakım rutinini aksatmayın

Cildinizi günde bir veya iki kez, tercihen sabahları ve yatmadan önce temizleyin. Sabah yüzünüzü yıkadıktan sonra nemi içeride tutmak için hafif bir günlük nemlendirici uygulayın. Geceleri ise yoğun bir nemlendirici veya gece kremi kullanın.

12. Beslenmenize dikkat edin

Bol bol mevsim meyveleri ve sebzeleri tüketin. Meyveler, cildinizin soğuk havalarda sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu olağanüstü vitamin ve antioksidan kaynaklarıdır.

13. Egzersiz

Cildinizi seviyorsanız egzersiz yapın. Egzersiz, kalp atış hızınızı artırır, bu da organlarınıza ve cildinize daha fazla kan akışını sağlar.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir