Kılıçdaroğlu’ndan “Sadullah Ergin Ve Sema Silkin Ün” Açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, “Sadullah Ergin ve Sema Silkin Ün” hakkında bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada “anılan isimlerin başka partilerin adayı olduğunu, o partilerin iç işlerine karışamayacaklarını” söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emine Erdoğan’ın eski özel kalem müdürü ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün’ün CHP listelerinden aday gösterilmesine ilişkin tartışmalar konusunda bu isimlerin başka bir partinin adayı oduğunu ve o partilerin iç işlerine karışamayacaklarını söyledi.

T24’ten Murat Sabuncu’nun aktardığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu dünkü Çanakkale mitinginden sonra bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada “anılan isimlerin başka partilerin adayı olduğunu, o partilerin iç işlerine karışamayacaklarını” söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu “İlk kez beş parti bir parti logosu altında seçime giriyor. Dolayısıyla herkes sanki sadece CHP’liler giriyor ve CHP’li değil nasıl bizim listede yer alır diye bir şey söylüyor. Yani eski alışkanlıklardan kurtulunamayan bir atmosfer var. Zaman içerisinde olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca “Diğer yerlerde de, illerde de benzer tartışmalar var, olabilir ama dediğim gibi yani Sadullah Bey başka bir partinin adayı, diğer arkadaşlar da başka bir partinin adayı. Bizim partililer de var. Dediğim gibi Saadet’li var, DEVA’lı var, Gelecek Partili var, Demokrat Partili var, İYİ Parti’li var. Dolayısıyla bunlar artık oyların heba olmaması ve bunların lehe çalışması için böyle bir akılcı politika izlendi.” diye konuştu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir