Kılıçdaroğlu’ndan Dikkat Çeken “Sinan Oğan” Paylaşımı

Sinan Oğan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararına göndermede bulunan bir mesaj paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli” dedi.

Haber Merkezi / Seçimin bir referandum olduğuna yönelik söylemini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, “Artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ın seçimlerin ikinci turunda Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımında, “Kimin bu güzel vatandan kimin bu güzel vatanı satandan yana olduğu belli” ifadelerini kullandı.

Paylaşımında, “Biz bu ülkeyi terörden ve mültecilerden kurtarmaya geliyoruz” diye yazan Kılıçdaroğlu, seçimin bir referandum olduğuna yönelik söylemini tekrarladı:

“Artık kimse kimseyi kandıramayacak. Sandığa gelmeyen 8 milyon vatandaşımızı ve tüm gençlerimizi sandığa çağırıyorum.”

“Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir”

Öte yandan, Oğan’ın Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu kararın kendi partisini temsil etmediğini belirtti.

Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden “Sayın Sinan Oğan’ın açıklaması sadece kendi politik tercihidir. Bu açıklama Zafer Partisi’ni temsil etmemekte ve bağlamamaktadır. Zafer Partisi adına açıklama yarın saat 11.00’de benim tarafımdan yapılacaktır” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Sinan Oğan’ın destek açıklaması

Sinan Oğan, seçimin ikinci turunda Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Oğan’ın konuşmasında “terörle mücadele” ve “sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi” önemli bir yer kapladı. Oğan, kararı Atatürkçü ve milliyetçi ilkeler çerçevesinde hiçbir beklenti içerisinde olmadan aldıklarını duyurdu.

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir