Karnabahar Püresi İle Kırmızı Şarap Soslu Osso Buco, Malzemeleri, Hazırlanışı

Misafirleriniz için iyi bir tarifi mi arıyorsunuz? Osso Buco, aradığınız tarif olabilir. Geleneksel bir İtalyan yemeği olan Osso Buco, bu tarifte kırmızı şarap sosu ve kremalı karnabahar püresi ile birleşiyor.

Haber Merkezi / Osso Buco, herkesin mutlaka tatması gereken bir lezzettir. Yapımı o kadar zor olmayan tarifimiz ellerinizle buluştuğunda daha da lezzetlenecektir. Öyleyse hemen verilen adımları takip edin ve bu kolay tarifi sevdikleriniz için yapın!

Ortalama 180 dakikada hazırlayacağınız bu tarifi denedikten sonra yorum bölümüne değerlendirebilirsiniz.

Malzemeleri;

1 kg dana eti veya dana incik kullanabilirsiniz
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
½ su bardağı beyaz un
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı öğütülmüş karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan, doğranmış
2 havuç, doğranmış
2 kereviz sapı, doğranmış
4 diş sarımsak, kıyılmış

1 tatlı kaşığı kuru kekik
2 yemek kaşığı kırmızı köri ezmesi
1 bardak kırmızı şarap
2 su bardağı dana kemik suyu
400 gr konserve domates, doğranmış

Karnabahar püresi için;

1 karnabahar, çiçeklere ayırmış
2 yemek kaşığı tereyağı
2-4 yemek kaşığı süt veya krema
1⁄4 fincan Parmesan peyniri

Hazırlanışı;

Tüm malzemelerinizi hazırlayın, başlayalım, Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Etleri iyice yıkayın ve bir kağıt havluyla kurulayın ve dijon hardalı sürün. Bir kapta un, tuz ve karabiberi birleştirin. Eti baharatlı una bulayın.

Orta ateşe bir tava koyun ve yağı ekleyin. Ardından etleri tavaya koyun 2-3 dakika kızartın ve bir kenara koyun. Aynı tavaya soğanı, havucu ve kerevizi ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsağı, kekiği, köri ezmesini ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin. Ve şarabı ekleyin 2 dakika daha soteleyin.

Et suyunu ve domatesi ilave edip kaynamaya bırakın. Ardından kızarmış etleri karışımı iyice karıştırıp bir fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılan fırında 2,5 saat pişirin.

Karnabahar püresini yapmak için büyük bir tencerede suyu kaynatın. Karnabaharları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kaynatın. Karnabaharları kuruması için süzün ve 2 dakika bekletin. Tereyağını süt veya krema ile birlikte bir tavada eritin karnabaharları ekleyin.

Pürüzsüz olana kadar blender ile çırpın. Parmesan ile karıştırın ve tatlandırmak için tuz ve karabiber ekleyin. Osso Bucco ile servis yapın. Afiyet olsun…

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir