Karamollaoğlu’ndan Dikkat Çeken ‘Cumhurbaşkanı Adayı’ Açıklaması

SP Lideri Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Seçim kararı alınmadı ki. Seçim kararı alınsın. Çok kısa bir zamanda karar verilir. Onun için ille de “Kim cumhurbaşkanı adayı olacak. Parti başkanları aday olur mu?” bu gibi konuları sürekli gündeme getirmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değil.” ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu, konuya ilişkin açıklamasının devamında ise, “Büyük ihtimalle Cumhur ittifakının adayı sayın Erdoğan. Ama ben adayım diyor mu hala? Demiyor. Niye demiyor. Çünkü şartlar oluşmadı ki, seçim sathına girilmedi ki. “Ee biz açıklamayız ama muhalefet açıklasın.” Niye, ne gereği var? Niye şimdiden Cumhurbaşkanı adayı ortaya atılsın da kurtlar sofrasında didik didik edilsin. Aklınıza hayalinize uymayacak bir adammış gibi takdim ederler. Şimdi uzay filmleri seyrediyor bazıları, gerekirse “Yahu bu adam bırak insan olmayı, uzaydan geldi. Kim olduğu bile belli değil” diyebilirler. Bu kadar ileri gidebilirler.” dedi.

Karamollaoğlu, ayrıca, HDP’nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem görüşmeleri hakkında iktidar cenahından gelen ‘masanın ayaklarından biri HDP’ açıklamalarına tepki gösterdi. SP Lideri Karamollaoğlu, HDP’nin bu görüşmelerde gündeme gelmediğini söyledi.

Oda TV’ye açıklamalar yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı kim ve masanın ayaklarından birisi HDP mi? sorularına yanıt verdi:

“Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı kim?” sorusuna Karamollaoğlu, “Tekrar tekrar söyledik, cumhurbaşkanı adayları seçim dönemine girilince belirlenir. Milletvekilleri de aynıdır. Siz şimdiden oturup da “Yahu Adana’da acaba nasıl bir liste yapsak, İstanbul listemiz nasıl olsun?” Bir hazırlık olsun diye hiçbir parti bu listelerin üzerinde çalışıyor mu? Çalışmıyor. Neden? E seçim gelmedi ki. Seçim kararı alınmadı ki. Seçim kararı alınsın. Çok kısa bir zamanda karar verilir. Onun için ille de “Kim cumhurbaşkanı adayı olacak. Parti başkanları aday olur mu?” bu gibi konuları sürekli gündeme getirmeye çalışmak doğru bir yaklaşım değil.

Büyük ihtimalle Cumhur ittifakının adayı sayın Erdoğan. Ama ben adayım diyor mu hala? Demiyor. Niye demiyor. Çünkü şartlar oluşmadı ki, seçim sathına girilmedi ki. “Ee biz açıklamayız ama muhalefet açıklasın.” Niye, ne gereği var? Niye şimdiden Cumhurbaşkanı adayı ortaya atılsın da kurtlar sofrasında didik didik edilsin. Aklınıza hayalinize uymayacak bir adammış gibi takdim ederler. Şimdi uzay filmleri seyrediyor bazıları, gerekirse “Yahu bu adam bırak insan olmayı, uzaydan geldi. Kim olduğu bile belli değil” diyebilirler. Bu kadar ileri gidebilirler.” şeklinde cevap verdi.

Karamollaoğlu, “Masanın ayaklarından birisi HDP mi?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı;

“Kesinlikle HDP bu toplantıda gündeme gelmedi. İki burada yapılan çalışmalarla ilgili HDP’nin herhangi bir görüşü, kanaati alınmadı. Bu iddiaları yapanlar, bakın açık söylüyorum; Yalancılar, bütün fikirlerini yalan üzerine inşa ediyorlar, yalanla hiçbir şey yürümez. Ayıptır ya. Günahtır. Bazı gazeteler, o altı kişinin fotoğrafını vermiş, herkesten de bir tane ok çıkarmış 8 tane madde yazmış. Yahu Allahtan korkun hepsi yalan. Yanlış demiyorum, yalan… İftira… Bir insan başkası için bir yalan uydurursa bak benim inancımda bunun vebali büyüktür. Bunları yapanlar da kendilerini Müslüman addeden insanlar. Bilsinler, bunun hesabını veremezler. Öbür dünyada cenabı hakkın huzuruna gittikleri zaman kıvırmak fayda etmez. Yalan yalandır. Ben bunu açıkça söyledim. Ben hakkımı helal etmem. ‘HDP bunun altında…’ Öbürü de öyle göstermiş. ‘Tek bir esas unsur o.’ Bu kadar karaktersizlik şahsiyetsizlik olur mu ya? Bu kadar müptezel olur mu ya insanlar? Başka türlü tarif etmek mümkün değil ki. Olmayanı kendi menfaati için varmış gibi göstermeye çalışıyorlar.”

Paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir